Etelä-Pohjanmaan piiri vaatii vauhtia yrittäjyys- ja työllisyystoimiin sekä lupabyrokratian purkua  – Savola: Suomi tarvitsee asioidenhoitotakuun 

Yrittäjyys

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri vaati hallitusta ryhtymään välittömiin työllisyyttä ja yrittäjyyttä parantaviin toimiin.

Se huomauttaa, että työmarkkinaneuvottelujen seistessä epävarmuus lisääntyy ja työllisyyden kannalta keskeiset investoinnit jäävät odottamaan vakaampia aikoja.

– Työmarkkinaosapuolille on annettu hallituksen taholta suuri vastuu Suomen työllisyyden kasvusta ja valtion taloudesta. Lakot ja työsulut eivät lisää luottamusta sopijaosapuoliin. Sen vuoksi hallituksen on kiiruhdettava työllisyystoimenpiteitä työllisyystavoitteen saavuttamiseksi, vaatii puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola vaatii. 

Etelä-Pohjanmaan piiri katsoo, että valtionhallinnon Suomessa on varmistettava työllisyyden kasvu antamalla selkeä investointeja vauhdittava signaali.

Keskiössä on luonnonvarojen kestävä käyttö, infra ja sääntelyn keventäminen. Samoin piiri vaatii lupabyrokratian keventämistä. Sen mukaan pohjalaismaakunnissa ja koko Suomessa on pysähdyksissä lukematon määrä investointeja hallinto-oikeuteen lähetettyjen valitusten myötä.

– Potilaille on määrätty sairaanhoidossa hoitotakuu. Suomeen on laadittava asioidenhoitotakuu, joka varmistaa asioiden käsittelyn vähintään puolessa vuodessa, Savola linjaa.

Hän painottaa, että Suomella ei ole varaa makuuttaa vuosikausia miljoonien eurojen arvoisia investointeja.

– Yritysten on saatava varmuus hankkeiden etenemisestä kohtuullisemmassa ajassa. Investoinneilla on suora yhteys työllisyysasteen parantamiseen koko maassa.

Piiri toteaa tiedotteessaan, että Infran osalta valtion budjetissa perusväylänpitoon satsattavat eurot tulevat tarpeeseen. Ely-keskusten ja Väyläviraston kautta on varmistettava, että hankkeet edistävät yritysten logistiikkaa kaikkialla Suomessa.

– Puu-, metalli-, turve- ja maataloustuotteiden kuljetukset vaativat toimivat liikenneyhteydet maakuntien reuna-alueilta keskuskaupunkeihin. Punamultahallituksen voimalla satsaukset näihin kohteisiin tulee olla vahvassa etukenossa, Savola sanoo.