Suomivalaistuksia Colosseumista Niagaran putouksiin

Suomi 100

Maailmankuulut nähtävyydet eri puolilla maailmaa valaistaan Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi sinivalkoisin värein.

Italiassa Rooman tunnetuin nähtävyys Colosseum valaistaan Suomen itsenäisyyspäivän aattona sinivalkoisin värein. Asiasta kertoo Suomen Rooman-suurlähetystö Facebook-sivuillaan.

Colosseum valaistaan sinivalkoiseksi itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta auringonlaskun jälkeen illan ajaksi, kerrottiin Rooman-suurlähetystöstä STT:lle.

Muun muassa Niagaran putoukset Kanadassa, Tukholman Globen-areena ja Belémin torni Lissabonissa saavat sinivalkoisen asun joko itsenäisyyspäivän aattona tai varsinaisena itsenäisyyspäivänä.

– On hienoa nähdä, miten paljon ystäviä Suomella on maailmalla ja kuinka suurella sydämellä Suomen suureen hetkeen halutaan osallistua. Monet valaistavat kohteet ovat historiallisesti ja kansainvälisesti merkityksellisiä paikkoja, joissa paikalliset suomalaiset ja Suomen ystävät voivat tuntea ylpeyttä ja iloa huipentuvasta juhlavuodesta, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen kertoo tiedotteessa.

Sinivalkoisia juhlavalaistuksia on myös eri puolilla Suomea. Myös liputtamiseen kannustetaan poikkeuksellisesti jo itsenäisyyspäivän aattoillasta alkaen.

Linkki