Isisin viimeiset linnakkeet kaatuivat kahdessa hyökkäyksessä

Syyria kertoi vapauttaneensa Deir Ezzorin, Irakin armeija otti voittoisasti haltuunsa Al-Qaimin

Syyrian valtiollinen media julisti perjantaina, että merkittävä Deir Ezzorin kaupunki on saatu hallintaan äärijärjestö Isisin kynsistä.

Maan valtiollinen televisio uutisoi, että armeija on ottanut hallintaansa kaupungin öljyvaroiltaan tärkeässä Syyrian itäosassa.

– Armeija ilmoittaa saavuttaneensa Deir Ezzorin täyden hallinnan, televisio kertoi siteeraten paikallaolevia lähteitä.

Valtiollinen uutistoimisto Sana raportoi, että Deir Ezzor on nyt ”kokonaan vapautettu”. Jo torstaina valtauksesta oli kertonut sotaa seuraava järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Samaan aikaan Irakin joukot kertoivat edenneensä Al-Qaimin kaupunkiin, joka on ollut Isisin viimeinen linnake Irakissa. Al-Qaim sijaitsee lähellä Syyrian rajaa.

Näyttikin siltä, että äärijärjestön entisillä vahvoilla alueilla sen täyteen hallintaan oli jäämässä mainittavan suurista kaupungeista enää Abu Kamal Syyriassa.

Deir Ezzorin kaupungissa uusimpia taisteluita on käyty syyskuusta lähtien. Venäjä on tukenut Syyrian joukkoja liittolaisineen ilmaiskuin. Kaupunki on kärsinyt suuria tuhoja.

Isis ehti pitää kolmen vuoden ajan hallussaan valtaosaa Deir Ezzoria ympäröivistä alueista ja piirittää pitkään kaupunginosia, jotka olivat Syyrian hallituksen kontrollissa.

Irakin joukot ottivat haltuunsa Al-Qaimin kaupungin, joka oli äärijärjestö Isisin viimeinen linnake Irakissa, kertoi maan pääministeri Haider al-Abadi perjantai-iltana.

Sotilaskomentaja oli kertonut aiemmin päivällä, että armeijan joukot olivat aloittaneet hyökkäyksen kaupungin sydämeen. Iskuissa useisiin kyliin oli mukana myös puolisotilaallisia joukkoja.

Tykistöhyökkäys äärijärjestön asemiin alkoi aamulla, ja Yhdysvaltojen johtama liittouma tuki sitä ilmaiskuin.

Armeijasta kerrottiin, että Irakin joukot olivat saaneet hallintaansa tärkeän rajanylityspaikan Syyrian vastaisella rajalla.

Yhdysvaltojen johtama liittouma on arvioinut, että alueella on ollut jäljellä noin 1 500 Isis-taistelijaa.