Nordean konsernijohtaja vakuuttaa, että Panama-soppa selvitetään perusteellisesti

Casper von Koskullin mielestä Panama-kohu on saanut valtavat mittasuhteet verrattuna siihen, mistä lopulta on kyse

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull vakuuttaa, että pankki selvittää Panama-paperisotkun perusteellisesti.

Nordea julkistaa niin sanotun Panama-selvityksensä ensi keskiviikkona.

Von Koskull totesi Porissa, että asia on sekä hänelle itselleen että pankille hyvin vakava ja että pankki ei ole minkäänlainen väline veronkierrolle.

– Jos vääryyttä on tapahtunut, se korjataan. Myös tästä eteenpäin kaikki se, mikä voi vähänkin olla harmaalla alueella, korjataan, hän sanoi.

Von Koskullin mielestä Panama-kohu on saanut valtavat mittasuhteet verrattuna siihen, mistä lopulta on kyse. Hän arvioi, että osasyynä voimakkaisiin reaktioihin on ollut ajan henki.

– Pankit ja koko yrityselämä kuuluvat eliittiin, ja siihen tulee tämä viha tai se, että ei olla tyytyväisiä ja joutuu populismin ja hyökkäyksen kohteeksi. Se ei tarkoita, että asiaa ei pitäisi ottaa vakavasti, vaan nimenomaan vielä vakavammin. Haluan vain sanoa, että joskus nämä saavat mittasuhteet, jotka ovat aivan eri tasoa kuin todellinen asia.

Suomen Nordean toiminta nousi kevään aikana esiin niin sanotun Panaman tietovuodon yhteydessä.

Ylen MOT-ohjelman haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Nordean Luxemburgin-yksikkö on perustanut asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille.