Yökahvilatoiminnalle tuli loppu Uudellamaalla – Tiedossa ei joukkoaltistumisia, mutta riskialtis toiminta halutaan lopettaa ajoissa

Koronarajoitukset

Mahdollisuus niin sanotulle yökahvilatoiminnalle tilkitään Uudellamaalla rajoittamalla aukioloaikoja. Valtioneuvosto päätti asiasta tiistaina.

Yökahviloilla viitataan ravintoloiden mahdollisuuteen avata ovensa uudelleen tunnin kiinniolon jälkeen yöllä.

Asetus tulee voimaan torstaina, josta lähtien ravitsemisliikkeet Uudellamaalla saavat avata uudelleen aikaisintaan viideltä aamulla. Ne voivat olla auki yhteentoista illalla.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) muistiossa todetaan, että parin viikon aikana havaitusta toiminnasta ei ole syntynyt tiedossa olevia tartuntoja tai joukkoaltistumisia.

Paheneva epidemiatilanne edellyttää kuitenkin sen varmistamista, että riskialtis toiminta lopetetaan ennen kuin se yleistyy lisää epidemian samanaikaisesti levitessä.

–  Vaikka tartuntataudin leviämisen estämiseksi rajoitettuja asiakaspaikkamääriä ja anniskeluaikoja noudatettaisiin, uudenlainen ”yökahvila”-toiminta muodostaa erittäin suuren riskin koronavirustaudin leviämiselle suuriin ihmisjoukkoihin, muistiossa sanotaan.

Aukiolojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien yhteydessä toimivia ravintoloita ja kahviloita eikä laivoja ja lentokoneita.