Kokoomuksen kannatus notkahti Ylen mittauksessa – keskusta junnaa tutuissa lukemissa

Kokoomuksen etumatka pääministeripuolueeseen laski yli seitsemästä prosenttiyksiköstä alle neljään. SDP:n kannatus lähenteli 20 prosenttia.
Kannatusmittaus

Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa, mutta oppositiopuolueen etumatka kaventui edellisestä mittauksesta. Puolueen kannatus laski 2,2 prosenttiyksikköä ja oli 23,7 prosenttia.

Toiseksi suosituimpana on pääministeripuolue SDP, jonka kannatus nousi 1,1 prosenttiyksikköä 19,8 prosenttiin. SDP:n kannatus lähenteli alkukesästä 20 prosentin rajaa, jonka se ylitti Ylen mukaan viimeksi puolitoista vuotta sitten.

Kokoomuksella oli kuukausi sitten tehdyssä mittauksessa etumatkaa yli seitsemän prosenttiyksikköä, mutta tuoreessa mittauksessa SDP on enää vajaat neljä prosenttiyksikköä kokoomusta jäljessä.

Alkukesästä kokoomus on ollut otsikoissa muun muassa puolueen kansanedustajaan Wille Rydmaniin liittyneen kohun vuoksi. Rydmanin on väitetty käyttäytyneen epäsopivasti nuoria tyttöjä ja naisia kohtaan.

Kolmanneksi suosituin puolue oli perussuomalaiset 15,3 prosentilla. Puolueen kannatus nousi 0,4 prosenttiyksikön verran.

Hallituspuolueista keskustan kannatus laski 0,3 prosenttiyksikköä ja vihreiden taas nousi saman verran. Keskustan kannatus oli 11,8 ja vihreiden 9,7 prosenttia. Vasemmistoliiton ja RKP:n suosio puolestaan laski 0,2 prosenttiyksikön verran.

Vasemmistoa kannatti 7,8 prosenttia vastaajista ja RKP:ta 4,6 prosenttia.

Taloustutkimuksen 6.6.–5.7. toteuttamassa kyselyssä kysyttiin 2  348 ihmiseltä, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit olisivat nyt.

Puoluekantansa ilmoitti liki 1  700 haastateltavaa. Kyselyn virhemarginaali on 2,0 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit (4)

 • Mustikka

  Kokoomuksen pääministeriys riippuu siitä, miten maahanmuuttokriittisten kannanotot näkyy ohjelmassa. Orpo töppäsi langetessaan HSn miinaan.

 • Lukija9

  Haloo, KESKUSTA
  Eikun enemmän julkisuuteen joutsententappopäätöksiä ihan puoöuekokoukselta maaseudulta aikoinaan kannatuksensa saaneelta puolueelta, niin kyllä kannatus jatkaa liukuaan—– alaspäin…
  Toinen Keskustan syleilevä ehdotus koulupäivien jälkeisestä kerhotoiminnasta kaikille ikäluokille… Mistä aiotte ”leikityttäjät” taikoa. Älkää vain vaatiko opettajia työpäivän jälkeen moiseen hommaan. Tyvöimatoimistosta ette nälkäpalkalla saa ketään tulemaan, koska asenne nuoremmalla polvella on: ”V—u, kun pitää olla töissä. Krapulaiset ja huumejengiläiset aivät tu le kysymykseen.
  Olkaa puolueaktiivit tarkkoina siinä, mitä aivoituksia hönkäilette maailmalle. Mukana täytyy aina olla arviot molempiin suuntiin, hyöty ja toteutus…

 • Lukija69

  Keskusta ei nykyjohdon politiikalla nouse suurten joukkoon.

  On surullista, että puoluekokous ei käyttänyt valtaansa Lappeenrannassa.

 • Lukija26

  Keskusta tulee nostamaan kannatustaan kun tekee voimakasta kehittämistyötä alueilla ,missä on perinteisesti ollut ihmisten työhön ,yrittäjyyteen ja osaamiseen tähtäävä kehitystä . Galluppeja seuraamalla ja valittelemalla ,kun ei nousua ole tarpeeksi se ei nouse . Vain konkreettisten tekojen yhteistyön ja maaseudulla elantonsa saavien puolustaminen sekä yrittämisen jatkuvalla kehittämisellä ihmisten parhaaksi . Myös niihin aluesiin vaikuttaminen ja tukeminen ,joissa on väestökato ollut suurta , palauttamalla usko uuteen nousuun .
  Seppo Kotaniemi : Keski-Suomi

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen