Yle: Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen pysyy kannassaan – ei hyväksy EU:n elvytyspakettia

Politiikka

Keskustan ilomantsilainen kansanedustaja Hannu Hoskonen vastustaa yhä puolueensa ja hallituksen linjaa EU:n elvytyspaketin suhteen, Yle uutisoi.

Ylen mukaan Hoskonen toisti kantansa torstaina Ilomantsissa aktiivihiilitehtaan avajaisissa.

Hoskosen tulkinnan mukaan Maastrichtin sopimuksessa on pykälä, joka kieltää toisten jäsenmaiden velkojen maksamisen.

Hän puhui aiheesta jo keskiviikkona, kun eduskunta keskusteli EU-elvytyksestä pääministerin ilmoituksen jälkeen.

– Maastrichtin sopimukseen tehtiin pykälä pienien jäsenmaiden suojaksi, ettei isojen maiden maksuja tarvitse maksaa. Ja nyt me olemme purkamassa tämän suojan, Hoskonen päivitteli.

Suomen perustuslakikin estää elvytyspaketin hyväksymisen, keskustaedustaja sanoo Ylellä.

– Suomen eduskunta päättää Suomen budjetista eikä EU:n komissio eikä joku muu.

Kommentit (4)

 • Lukija9

  Hannu Hoskonen, tervemenoa omiesi joukkoon, Persujen leiriin. Olet kuulunut sinne jo pitkään?

 • Lukija21

  Hyvä, että Keskustassa on Hoskosen kaltaisia selkärankaisia edustajia. Moni on varmaan samaa mieltä Hoskosen kanssa, mutta ei uskalla mielipidettään äänen sanoa, koska pelkää joutuvansa puolue-eliitin harjattavaksi ja paitsioon.

 • Mustikka

  Ymmärrän Hoskosen mielipiteen, sehän on vähän sama kuin Sauli Niinistönkin. EU näyttää tulkitsevan alkuperäistä EU sopimusta miten haluaa. Tuollaisesta sopimuksen tulkinnasta pitäisi pitää kansanäänestys, ei tuollaiseen sopimuksesta olla EUsta äänestäessä sovittu. Nyt tätä suurta sopimusta ollaan ilman suurempaa keskustelua tekemässä. Kuunnelkaa Ylen Areenasta Brysselin koneen http://areena.yle.fi/1-50582043 . Siinä Jokisipilän tervejärkinen analyysi EUn nykytilasta. Hoskonen ja Niinistö taitavat olla ainoita täysjärkisiä. Saksan ja Ranskan pankkiiripiirit pelastavat omia pankkejaan hölmöjen rahoilla. Nopeasti velkaantuvalla Suomella ei ole siihen varaa, eri asia Ruotsilla. Eikö meidänkin kannata laskea verotus Italian tasolle ja pistää talous kuralle. Sitä ennen otetaan lainaa Saksasta ja Ranskasta Sitten vaan anomaan rahaa EUn taskusta kun rahat ovat jääneet talouksille. Ja Ranska ja Saksa laittaa koko EUn maksamaan, ettei sen pankit kaadu. Hullua pitää korkeata verotusta ja köyhdyttää kunnat ja taloudet kun rahaa saa EUlta. Näinhän Italia nyt tekee.

 • myytinmurtaja J-P

  Toimitaan pienissä asioissa uskollisesti (lainkuuliaisesti), mutta tämänkaltaisissa aivan valtavan kokoluokan asioissa nakellaan niskoja ja kolumnoidaan. Vailla suhteellisuudentajua.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen