Vihreät julkaisi kuntavaaliohjelmansa – “Kaikki kunnat hiilineutraaleja viimeistään 2030-luvulla“

Vihreät

Vihreät hyväksyi kuntavaaliohjelman puoluevaltuuskunnan etäkokouksessa sunnuntaina.

Ohjelma esittelee Vihreiden mukaan keinot, joilla kunnissa voidaan kääntää suunta kohti kestävää tulevaisuutta: torjua ilmastonmuutosta, panostaa koulutukseen, suojella arvokasta luontoamme, tukea heikoimpia ja vahvistaa hyvinvointia, mielenterveyttä ja tasa-arvoa.

– Tarvitaan päättäväisyyttä pysäyttää ilmastokriisi ja tarttua puhtaiden ratkaisujen mahdollisuuksiin. Paikallinen ilmastotyö luo uusia työpaikkoja ja viihtyisiä elinympäristöjä. Vihreiden tavoite on, että kaikki kunnat ovat hiilineutraaleja viimeistään 2030-luvulla, Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo perustelee.

Jokaiseen kuntaan tulisi Vihreiden mukaan perustaa vähintään yksi uusi suojelualue.

– Hallitus on tehnyt historiallisen suuret panostukset luonnonsuojeluun, joten nyt kunnilla on käytettävissä rahaa, jolla luontoa voidaan suojella ennätysmäärin, puoluesihteeri Veli Liikanen sanoo.                                          

Vihreät painottaa ohjelmassaan myös koulutuksen ja mielenterveyspalvelujen merkitystä.

– Haluamme, että kouluissa opiskellaan terveellisissä tiloissa, vahvistetaan lukutaitoa, estetään kiusaamista ja syrjäytymistä ja harrastetaan koulupäivän jälkeen.

– Haluamme myös rakentaa sellaista yhteiskuntaa, joka ei kuluta ihmisiä loppuun, toteuttaa terapiatakuun ja panostaa matalan kynnyksen mielenterveyspalveluiden saatavuuteen kunnissa, puheenjohtaja Ohisalo luettelee.