Pääkaupunkiseudulla avataan nuorten harrastustoimintaa “hallitusti ja rajatusti“ – kokoontumisrajoitukset jatkuvat muuten pääosin myös helmikuussa

Koronarajoitukset

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat pääkaupunkiseudulla pääosin myös helmikuussa, ilmoitti Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa tänään. Erona tammikuuhun tulee se, että nuorten harrastustoimintaa avataan jonkin verran.

Vapaavuoren mukaan alle 20-vuotiaiden harrastusmahdollisuuksia avataan kaupunkien tiloissa hallitusti ja rajatusti. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä katsoo, että harrastusten estyminen on ollut lapsille ja nuorille erityisen haitallista.

Koronatilannetta on määrä seurata hyvin tarkasti. Jos tartuntamäärät kääntyvät selvästi nousuun, nuortenkin tilannetta harkitaan uudelleen.

Harrastustoiminta pääkaupunkiseudulla pysäytettiin kaksi kuukautta sitten.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi arvioi tiedotustilaisuudessa, että koronatilanne on kansainvälisesti verraten edelleen Suomessa melko hyvä.

Huolestuttavaa on hänen mukaansa kuitenkin se, että tartuntamäärät ovat vuodenvaihteen jälkeen lisääntyneet.

–  Varsinkin ikäryhmässä 20–40-vuotiaat tartunnat ovat kasvaneet.

Mäkijärven mukaan Hus suosittaa nyt kirurgisten maskien käyttämistä kaikille 12 vuotta täyttäneille. Kirurginen maski on tehokkaampi virussuoja kuin tavallinen kangasmaski.