Vanhanen nostaa tikun nokkaan perussuomalaisten väärät väitteet: "Taisipa kerätä suuren vaalivoiton"

Keskusta

Keskustan kansanedustaja Matti Vanhasen mukaan pahoihin vaikeuksiin ajautuneiden valtioiden taloudellinen tukeminen maailmanlaajuisen finanssikriisin yhteydessä on jälkikäteen osoittautunut viisaaksi päätökseksi.

Yli vuosikymmenen vanhat tapahtumat ovat palautuneet Vanhasen mieleen, kun eduskunta käsittelee EU:n pankkiunionin kehittämiseen liittyvää esitystä.

– Taas kerran kuulen oppositiosta vähintäänkin konkurssiamme ennakoivia tulevaisuudenpelkoja vastustamisen perusteena. Mieleeni palaavat ne perustelut, joilla eduskunnassa PS vastusti kahdenvälisiä lainoja, joilla autoimme yli kymmenen vuotta sitten Kreikkaa, Islantia ja Latviaa. Varsinkin Kreikan kohdalla syytettiin, että menetämme nuo rahat. Taisipa PS kerätä suuren vaalivoiton näillä puheilla, Vanhanen kirjoittaa Facebookissa.

Pitkän linjan keskustapoliitikko huomauttaa, että Islanti maksoi suuren lainan korkoineen etuajassa.

– Latviaa auttoi markkinoille pääsyssä jo se tieto, että Pohjoismaat saattoivat lainata sille ja se ei siis edes tarvinnut lainaa.

Vanhanen lisää, että Kreikka on puolestaan huolehtinut kaikista lainaan liittyvistä velvotteistaan.

Kansanedustajan mukaan Suomi on saanut korkoja ja palkkioita yli 68 miljoonaa euroa. Lainanlyhennykset ovat juuri alkaneet ja niitä on jo maksettu liki 40 miljoonaa euroa.

– Toivottavasti sitten kun Kreikka on huolehtinut kaikista sitoumuksistaan meille, myös PS toteaa, että he kävivät aikanaan vaalikampailuaan väärillä väitteillä.

Eduskunta käsittelee parhaillaan yhtä EU:n pankkiunionin kehittämisen kannalta järkevää esitystä. Taas kerran kuulen…

Julkaissut Matti Taneli Vanhanen Perjantaina 29. lokakuuta 2021