Valehtelelujupakka toi demarivaltuutettu "Husu" Husseinille huomautuksen Taksi Helsingiltä

Taksi

Taksi Helsinki antoi maanantaina huomautuksen helsinkiläiselle kaupunginvaltuutetulle Abdirahim ”Husu” Husseinille (sd.) asiakaspalveluasenteeseen ja käytökseen liittyen.

Tapaus koski taksinkuljettajana toimivan Husseinin julkista ulostuloa, jossa hän kertoi jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen matkustajan kyydistään kesken matkan.

Myöhemmin ilmeni, että tällaista tapausta ei ollut sattunut. Hussein on pyytänyt kirjoitustaan anteeksi.

Taksi Helsingin laatutoimikunta pui asiaa maanantaina.

– Taksi Helsingin laatutoimikunnan selvitys on valmistunut ja olen saanut toimikunnalta huomautuksen asiakaspalveluasenteeseen ja käytökseen liittyen. Suhtaudun huomautukseen vakavasti. Jatkossa edellytän itseltäni parempaa käytöstä ja harkintakykyä. Asia on osaltani käsitelty, Hussein tviittasi päätöksen jälkeen.

Aiemmin SDP:n valtuustoryhmä erotti Husseinin ryhmästä määräajaksi tapaukseen liittyvän valehtelun ja siitä johtuvan luottamuspulan vuoksi.

Erottaminen jatkuu ensi vuoden kesäkuun loppuun asti.

Taksi Helsingin tiedotteessa kerrottiin, että Husseinille on annettu huomautus ja tämän kanssa on keskusteltu.

– Husseinin kanssa on käyty vakava keskustelu siitä, millaista asiakaspalveluasennetta ja käytöstä Taksi Helsinki odottaa sen välityksessä olevilta kuljettajilta. Vaikka kuljettajat eivät ole työsuhteessa Taksi Helsinkiin, edustavat he käytöksellään yhtiötä, sanoi Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen tiedotteessa.

Jos kuljettaja ei noudata Taksi Helsingin laatusopimusta tai rikkoo sitä toistuvasti, voidaan kuljettajalle antaa huomautus, väliaikainen välityskielto tai lopullinen välityskielto.

Taksi Helsingin mukaan tapauksissa huomioidaan myös kuljettajien saamat palautteet ja mahdolliset reklamaatiot.

– Husseinin toiminnasta kuljettajana ei ole aiemmin tullut valituksia, ja hänellä on kuljettajana hyvät arvostelut. Otimme tämän huomioon arviossamme. Annamme hänelle mahdollisuuden toimia jatkossa paremmin ja oppia virheistään, Kantonen kertoi.