USU: Korona ei ole laittanut kertausharjoituksia jäihin – perumisiin tai siirtoihin varauduttu

Puolustusvoimat

Puolustusvoimat ei ole toistaiseksi laittanut kertausharjoituksia jäihin pahentuneen koronatilanteen vuoksi, mutta harjoitusten perumiseen tai siirtämiseen on varauduttu, kertoo Uutissuomalainen.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan tällä hetkellä kertausharjoitukset pyritään lähtökohtaisesti järjestämään.

– Mutta puolustusvoimissa valmistaudutaan myös joko siirtämään harjoituksia myöhemmäksi tai perumaan niitä tapauskohtaisesti, Kaikkonen kommentoi.

Pääesikunnan koulutusosaston sektorijohtajan, everstiluutnantti Petteri Tammen mukaan tammikuu on kertausharjoitusten osalta muutoinkin hiljaisempaa aikaa.

– Yksittäisiä pieniä harjoituksia voi olla tälläkin hetkellä meneillään. Isompia harjoituksia ei vielä ole käynnissä, Tammi kommentoi.

Kertausharjoitusten osalta tilanne alkaa vilkastua maalis–huhtikuussa. Päätöksiä harjoitusten kohtalosta tehdään Tammen mukaan ensisijaisesti alueellisesti lähempänä harjoitusten alkamisajankohtaa.

– Koronatilanne elää päivittäin, joten on hyvin vaikea ennustaa, mikä on harjoitusten kohtalo. Ratkaisut tehdään paikallisissa yksiköissä tapauskohtaisesti alueellisten olosuhteiden mukaisesti. Tarvittaessa harjoituksia voidaan siirtää keväältä syksylle, Tammi kommentoi.