Ulkoministeri Haaviston tapauksen käsittely perustuslakivaliokunnassa saattaa venyä korona-altistusten takia

Politiikka

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) al-Hol-leiriläisiin liittyvän ministerivastuuasian käsittely perustuslakivaliokunnassa saattaa venyä, sillä perustuslakivaliokunnan perussuomalaiset jäsenet ovat altistuneet koronavirukselle. Asiasta kertoo perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.).

–  Valiokunnan perussuomalaiset jäsenet ovat olleet tekemisessä koronatartunnan saaneen kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) kanssa, Ojala-Niemelä kertoo.

Perjantaina työterveyshuolto selvitti, voisivatko altistuneet perussuomalaiset mennä perjantaina testiin ja saada tulokset alkuviikosta.

Ensi viikolla on tarkoitus pohtia, jatketaanko asiantuntijakuulemisia vai ei. Sen jälkeen valiokunta ryhtyy valmistavaan keskusteluun, jonka pohjalta valiokuntaneuvos laatii mietinnön täysistuntoa varten.

Keskustelu asiasta oli tarkoitus aloittaa jo perjantaina, mutta kun perussuomalaiset olivat poissa, näin ei toimittu. Haavisto oli kuitenkin perjantaina valiokunnan kuultavana.

Ojala-Niemelän mukaan asian käsittelylle on varattu koko ensi viikko, mutta mietintö ei välttämättä vielä silloin tule valmiiksi, vaikka perussuomalaiset pääsisivät osallistumaan käsittelyyn.

Eduskunnassa on istuntotauko lokakuun viimeisellä viikolla, joten jos mietintö ei valmistu ennen sitä, se venyy istuntotauon jälkeiselle viikolle.