Tieku: Unenlaatua voi parantaa helpolla ruokailukikalla
Terveys
Vähäinen tai huono uni on merkittävä terveysriski. Hyvä uutinen on, että uneensa voi vaikuttaa.
Ruokavalion merkitys unenlaadulle on suuri.
Tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa, että kun ruokavaliossa on runsaasti hedelmiä ja kasviksia, unenlaatu paranee selvästi. Asiasta kertoo Tieteen Kuvalehti (Tieku).
Tutkijat havaitsivat lehden mukaan myös, että keskeytymättömän unen osuus oli suurin niillä, jotka söivät paljon kasviksia ja hedelmiä. Myös täysjyvävilja edisti häiriötöntä unta.
Koehenkilöillä, jotka söivät päivän aikana vähintään viisi yksikköä hedelmiä ja kasviksia, unen laatu oli 16 prosenttia parempi kuin niillä, jotka eivät syöneet lainkaan kasviksia tai hedelmiä.