Tavio selittää tasa-arvoliittouman ulkopuolelle jäämistä laskevilla kehitysyhteistyön resursseilla
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps.) selittää Suomen jättäytymistä Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvän tasa-arvoliittouman ulkopuolelle Suomen laskevilla kehitysyhteistyöresursseilla.
– Meillä on laskevat kehitysyhteistyöresurssit, ja niiden puitteissa katsotaan aina jokainen aloite tapauskohtaisesti, Tavio sanoi toimittajille eduskunnassa.
– Ei ole mitään automaatiota, että kaikkiin kehityspoliittisiin aloitteisiin mennään, Tavio sanoi.
– On paljon aloitteita, osaan mennään ja osaan ei. Ei Suomen ulkopoliittinen linja siitä muutu, ollaanko jossain mukana tai ei.
Tavion mukaan tasa-arvoliittoumasta käyty keskustelu on ollut osin asiatonta.
– On todella harhaanjohtavaa yhdistää tätä Suomen Ukraina-politiikkaan. Ukraina on meidän suurin kehitysyhteistyökumppanimaa. Meidän tukemme Ukrainalle on vankkumatonta, Tavio painotti.
Tavion mukaan seksuaalivähemmistöjen asemaa ajava Pride-liike on vaikuttanut tasa-arvoliittoumasta käytyyn keskusteluun.
– Meille yritetään tehdä sellainen demokratia, että aina jos et ole mukana jossain paperissa missä näkyy Pride-liikkeen leima, niin silloin ainakin osa ihmisistä leimaa minut natsiksi ja Venäjä-mieliseksi. Olen saanut hirveästi sellaista palautetta tänään, se on ihan käsittämätöntä,Tavio sanoi.
– Näiden äärivasemmistolaisten syytökset ovat niin röyhkeitä, niissä ei ole mitään rajaa, hän jatkoi.
Tavio korostaa olleensa aina sukupuolivähemmistöjen tasa-arvon kannalla.
– Pride-liike on vihervasemmistohenkinen liike, joka ei halua keskuuteensa mitään kansallismielisempää ajattelumaailmaa omaavia ihmisiä. Heistä on tullut tällainen jonkin sortin mielipidepoliisiliike. He pyrkivät leimaamaan eri mieltä olevat. Se näkyy monessa eri yhteydessä, kun puhutaan tällaisista niin sanotuista sensitiivisistä aiheista, Tavio sanoo.