Syyrian hallituksen joukot saapuivat Ain Issaan ja Tall Tamriin

Erdogan: Turkin armeija toteuttaa parhaillaan suunnitelmiaan Manbijin kaupungin suhteen
Turkin hyökkäys

Syyrian hallituksen joukot ovat saapuneet Ain Issan kaupunkiin Pohjois-Syyriaan, kertovat Syyrian valtion media sekä sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights. Asiasta raportoi uutissivusto al-Jazeera.

Ain Issa sijaitsee M4-moottoritien lähellä, josta osan Turkki on kertonut vallanneensa sunnuntaina.

Syyrian hallituksen joukot ovat saapuneet lähemmäs Turkin maa-alueita eilisestä lähtien sen jälkeen, kun hallitus ja Syyrian kurdijoukot pääsivät sopimukseen yhteistyöstä.

Al-Jazeera kertoo, että Syyrian valtion median mukaan hallituksen sotilaita on sekä Tall Tamrin kaupungissa 35 kilometrin päässä Ras al-Ainin kaupungista että etelämpänä Raqqan lähellä Tabqan kaupungissa.

M4-moottoritie kulkee myös Tall Tamrin läpi.

Jälleenrakentamisprojekteja Koillis-Syyriassa työstänyt yhdysvaltalainen diplomaattitiimi on poistunut maasta. Kahden yhdysvaltalaisviranomaisen mukaan Yhdysvallat harkitsevat vetävänsä suurimman osan joukoistaan pois Pohjois-Syyriasta tulevina päivinä.

Turkin presidentti RecepTayyip Erdogan ei usko, että Pohjois-Syyriassa sijaitsevan Kobanen kaupungin haltuunotto tuottaa Turkille vaikeuksia, sillä Venäjäkin suhtautuu asiaan positiivisesti. Erdoganin puheista kertoo turkkilaislehti Hurriyet.

Pohjois-Syyrian sotilasoperaatiota tänään Istanbulissa kommentoinut Erdogan kertoo, että Turkin armeija toteuttaa parhaillaan suunnitelmiaan myös Manbijin kaupungin suhteen.

Erdoganin mukaan kyseessä ei ole sota kurdeja vastaan, vaan taistelu terroristijärjestöä vastaan.

– Me olemme valtio ja vastassamme on terroristijärjestö. Terroristijärjestön kanssa ei voi sotia, vaan sitä vastaan taistellaan, Erdogan sanoo.