Suomi haluaa vaatia ravintoloita kertomaan lihan alkuperän – ehdotus Brysselin syyniin
Ruoka
Suomen hallitus on valmistellut asetusta, joka velvoittaa ravintoloita kertomaan kirjallisesti, mistä ravintolassa käytetty liha ja kala tulevat.
Asiasta kertoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) Facebookissa.
Lepän mukaan ravintoloille annetaan mahdollisuus toteuttaa sääntöä parhaaksi katsomallaan tavalla, esimerkiksi liitutaululla, näytöllä tai ruokalistalla
– Näin ylimääräinen työ ravintoloiden kiireisessä arjessa voidaan minimoida. Yksinkertaisinta tietenkin on, että käytetään vain kotimaisia raaka-aineita.
Asetusesitys lähtee perjantaina Brysseliin kommenttikierrokselle, ja sen on tarkoitus tulla voimaan keväällä 2018.