Suomessa 222 uutta koronavirustartuntaa – kahdessa viikossa 1 261 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana

Turussa koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa, kertoo kaupunki.
Koronavirus

Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yhteensä kuolemia on raportoitu nyt 355.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on nyt 65 ihmistä, mikä on kolme enemmän kuin maanantaina. Tehohoidossa on seitsemän ihmistä, mikä on sama määrä kuin maanantaina.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvien kuolemantapausten ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien määrät kolmesti viikossa.

Tänään Suomessa on raportoitu 222 uutta koronavirustartuntaa. Kahdessa viikossa on raportoitu 3  022 uutta tartuntaa, mikä on 1  261 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 1  761 tartuntaa.

Ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on nyt 50,1. Korkein ilmaantuvuusluku on Vaasan 332,1 ja pienin Kainuun 4,2.

Vielä eilen Kainuun ilmaantuvuusluku koronavirustartuntatapauksista sataatuhatta asukasta kohden oli nolla. Kainuun sotekuntayhtymän tiedotteen mukaan tilanne alueella on rauhallinen, eivätkä viime viikolla havaitut neljä uutta koronavirustartuntaa ole aiheuttaneet merkittäviä altistuksia.

Yhteensä tartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 14  071. Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien kokonaisilmaantuvuus on THL:n mukaan 254 koronavirustapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Turussa koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa. Kaupungissa on vajaan viikon aikana todettu noin 60 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Turun kaupunki tiedotteessa.

–  Koronatilanteen hallitsemiseksi on erittäin tärkeä noudattaa edelleen koronavarotoimia, koska tilanne ei ole toivotunlainen, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi tiedotteessa.

Viime viikolla Turun Katariinan koulussa ja Topeliuksen koulussa todettiin molemmissa yksi koronavirustartunta. Molemmissa kouluissa tartunnalle altistuneet oppilaat sekä heidän perheensä ja koulujen työntekijät ovat saaneet ohjeet karanteenista.

Puolan Gdanskista ja Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneiden lentojen matkustajia testattiin koronaviruksen varalta viime viikolla. Gdanskin-lennolla Suomeen saapui 50 matkustajaa, heistä 18 testattiin eikä yhdelläkään todettu koronavirustartuntaa.

Skopjen-lennolla saapui 77 matkustajaa, heistä testattiin 56. Kahdelta testatuista matkustajista löydettiin koronavirustartunta.