Suomen poliisikoirien koulutukseen satsataan Hämeessä, keskustan Kemppi kiittelee

Poliisi

Hallitus päätti torstaina Hämeenlinnassa sijaitsevan poliisiammattikorkeakoulun poliisikoiralaitoksen toimitilojen peruskorjaamisesta.

– Kiitos hallitukselle satsauksesta Hämeen poliisikoirakoulutukseen, Hämeen vaalipiirin kansanedustaja Hilkka Kemppi sanoo tiedotteessa.

Tilojen kunnostamiselle on hänen mukaansa ilmeinen tarve, sillä poliisikoirakoulutus tapahtuu tällä hetkellä pääosin väistötiloissa.

– Hankkeen toteutumisen edellyttämä lisärahoitus on huomioitu poliisitoimen kehyksessä valtion talousarviossa. Koirien käyttö lisää poliisin toimintakykyä erilaisissa tehtävissä, Kemppi toteaa.  

Hän muistuttaa, että tilojen korjausta vaadittiin jo vuonna 2017, kun Poliisihallitus teki päätöksen koulutuksen säilymisestä Hämeenlinnassa. Korjauksen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2022 huhtikuun lopussa.

Hämeenlinnassa sijaitseva Poliisikoirakoululaitos kouluttaa kaikki Suomen poliisikoiranohjaajat ja hankkii koirat poliisin käyttöön. 

Poliisiammattikorkeakouluun kuuluvassa poliisikoiralaitoksessa aloittaa opinnot vuosittain 12 partiokoiranohjaajaa ja 2–4 erikoiskoiranohjaajaa.

– Terveet ja toimivat opetustilat ovat jokaisen opiskelijan ja opettajan oikeus, Kemppi toteaa.

Poliisikoirakoulutuksella on Hämeenlinnassa pitkät perinteet, sillä Poliisikoiralaitos on sijainnut nykyisellä tontillaan vuodesta 1927 alkaen, Kemppi kertoo.

– Peruskorjauksen myötä perinteiset toimitilat palvelevat uusia opiskelijoita vielä pitkälle tulevaisuuteen.