Sote-uudistukselle kritiikkiä hallituksen riveistä: RKP:n kansanedustaja Biaudet vastustaa rahoitusmallia

Biaudet vastustaa lausuntokierroksella olevaa uudistusta osana RKP:n Helsingin valtuustoryhmää, jonka keskuudessa ollaan huolissaan rahoituksen leikkaantumisesta.
Sote-uudistus

Hallituspuolue RKP:tä edustava kansanedustaja Eva Biaudet vastustaa hallituksen ajamaa sote-uudistusta nykymuodossaan.

RKP:n valtuustoryhmä Helsingissä on julkaissut kannanoton, jossa se kertoo vastustavansa sote-uudistuksen rahoitusmallia. Biaudet on Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja mukana valtuustoryhmän yhteisessä kannanotossa.

Biaudet kertoo STT:lle, että hänen kantansa on sama niin kaupunginvaltuutettuna kuin kansanedustajana. RKP:n valtuustoryhmän jäsenten huolena on, että uudistus nykymuodossaan leikkaisi terveydenhuollon rahoitusta Helsingissä ja siirtäisi verovaroja pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen.

Biaudet’n mukaan kustannusten leikkaus olisi jopa 10 prosenttia ja johtaisi palveluiden leikkaamisen keskellä pandemiaa.

–  Mielestäni ei voi ajatella uudistusta, joka johtaa siihen, että korona-aikana joudutaan leikkaamaan näin rajusti terveydenhuoltomenoja Helsingissä, hän sanoo STT:lle.

Biaudet kertoo olevansa toiveikas, että tilanteeseen löytyy ratkaisu. Hän ei usko, että lakiluonnos voisi jatkaa nykymuodossaan eduskuntaan. Jos niin kuitenkin kävisi, hän ei voisi ajatella hyväksyvänsä sitä.

RKP:n eduskuntaryhmä on Biaudet’n mukaan keskustellut asiasta. Hänen mukaansa ryhmä ei ole ottanut asiaan kantaa, mutta sillä ei ole erimielisyyksiä pyrkimyksestä uudistaa rahoitusmallia.

–  Pääkaupunkiseudulta on muutenkin tullut lausuntoja, jotka osoittavat että sitä (luonnosta) on mahdotonta hyväksyä tällaisenaan.

Hallituksen ajama sote-uudistus lähti juhannuksen alla lausuntokierrokselle. Runsaan kolmen kuukauden lausuntokierros päättyy ensi viikon perjantaina.