Keskustakonkari kannustaa hallitusta ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tiiviimpään yhteistoimintaan presidentin kanssa – kiittää Niinistöä vahvasta osaamisesta

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Ministeri, keskustan entinen pitkäaikainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila kirjoittaa Suomenmaassa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että kriisien maailmassa korostuvat oma ruoka ja hyvin hoidettu ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

Anttilan mukaan maatalouden päästöistä puhutaan paljon, mutta tutkittua tietoa eri maalajien ja viljelykasvien sekä viljelytapojen peltolohkokohtaisista vaikutuksista ei ole. Tähän on hänen mukaan syynä Kataisen hallituksen päätös vuonna 2012 siirtää kaikki tutkimusrahat Akatemialle yhteiseen ”pussiin” jaettavaksi.

– LUKEn Jokioisten tutkimusyksikölle tämä siirto oli lähes kuolinisku eurojen siirryttyä muiden sektoreiden tutkimuksiin. Viljelijöitä tästä tutkimuksen puutteesta ei voi syyttää. Poliitikoilla on vastuu päätöksistään, Anttila kirjoittaa.

Anttilan mukaan kriisien maailmassa on tärkeää huolehtia myös Suomen ulko- ja  turvallisuuspolitiikan hyvästä hoidosta.

Anttila kannustaakin kansanedustajia perehtymään ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruspilareihin ja hallitusta aktivoitumaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tiiviimpään yhteistoimintaan presidentin kanssa.

– Tänään Suomi on kokoaan suurempi vaikuttaja UTP-asioissa. Kiitos tasavallan presidentti Sauli Niinistön viisaasta ja aktiivisesta ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoitamisesta, laajasta verkottumisesta ja hyvien suhteiden luomisesta. Näiden presidentin hyvien suhteiden ja vahvan osaamisen hyödyntäminen on hallitukselta suurta viisautta tässä kriisien maailmassa, Anttila kirjoittaa.