SDP:n Mäkynen kuittaa Orpolle: Kokoomusjohtajan vaalikeskustelussa ehdottama kriisiryhmä on jo olemassa

Aluevaalit

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon Ylen vaalikeskustelussa ehdottama kriisiryhmä sotealan henkilöstöpulan helpottamiseksi on jo olemassa, SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen huomauttaa Twitterissä.

– Toivottavasti pian kokoomukselle selviää, että tuo ryhmä on jo syksyllä perustettu. Hyvä, että edes vaalien myötä henkilöstö alkoi kiinnostaa myös kokoomusta, Mäkynen kuittaa.

Orpo nosti asian esiin Ylen torstai-illan vaalikeskustelussa.

– Tämä on niin vakava kysymys, että meidän tulisi perustaa suunnilleen kansallinen kriisiryhmä hakemaan kaikki mahdolliset keinot, miten saadaan hoitajia lisää, Orpo vastasi vanhustenhoitoa koskevaan kysymykseen.

Mäkynen viittaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) marraskuussa käynnistämään ohjelmaan sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden turvaamiseksi. Vaalikauden loppuun istuvassa työryhmässä on ministeriöiden ja keskeisten työmarkkinajärjestöjen edustus

Tarkoituksena on löytää kestäviä ratkaisuja sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimatarpeen kattamiseen lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä niin, että alueelliset erot on otettu huomioon.