Savola: Kotitalousvähennys tulee saada myös työstä, joka teetetään lapsille ja lapsenlapsille

Kotitalousvähennys

Ähtäriläisen kansanedustajan Mikko Savolan (kesk.) mielestä kotitalousvähennykseen tulisi olla oikeus myös silloin, kun työtä teetetään omille lapsille ja lapsenlapsille.

Savolan mielestä asia on ajankohtainen etenkin nyt, kun kodeissa vietetään erityisen paljon aikaa ja koteja muokataan sopivammiksi niin koulunkäynnille kuin etätyöskentelyynkin.

– Vanhemmat ovat halukkaita auttamaan lapsiaan arjen moninaisissa asioissa ja turvaamaan osaltaan edellytykset nuoremman polven mahdollisimman normaalille elämälle. Kotitalousvähennys on syytä tarkastella tästä kulmasta uudelleen, Savola sanoo tiedotteessa.

Savola toteaa, että kotitalousvähennyksen tavoitteena on ollut työllisyyden lisääminen ja harmaan talouden kitkeminen sekä se, että kotitaloudet saadaan hankkimaan palveluja.

Ajatuksena on ollut myös hoivapalvelujen osuuden kasvattaminen kotitalousvähennyksen piirissä.

– Viimeinen vuosi on kuitenkin muuttanut tilannetta paljon. Akuutti kriisi on aiheuttanut sekä tarvetta työlle että taloudellisia haasteita kaikenlaisille perheille.

Kotitalousvähennyksen laajentamisesta verovelvollisen lapsille ja lapsenlapsille teetettyyn työhön on jätetty toimenpidealoite, jonka allekirjoitti Savola ja hänen 10 kansanedustajakollegaansa.