Savola esittää keskustalle omaa "energiakoulua" – "liekki roihuamaan"

Keskusta

Keskustan kansanedustaja, Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Mikko Savola esittää blogissaan, että puolue perustaisi oman ”energiakoulun”.

Savola perustelee esitystään keskustan kenttäväen osaamisella, jota pitäisi kuunnella enemmän. Keskustalla on lukuisia luottamushenkilöitä esimerkiksi kunnallisten energiayhtiöiden hallituksissa.

– Keskustan vahvuus on aina ollut kentän tekijöissä. Toivon, että puolue tarjoaa parhaat mahdolliset kannusteet ja tavat päättäjilleen osallistua energiamurroksesta käytävään keskusteluun ja päätöksentekoon. Mitä tarkoittaa vetytalous tai yhteiskunnan sähköistyminen? Politiikan vallan kammareista tarjotaan ratkaisuja, jotka tarvitsevat kipeästi lihaa luittensa ympärille.

Keskusta on rohkaisija- ja ratkaisijaporukka, Savola tiivistää.

– Siksi esitän, että luomme puolueeseemme oman energiakoulun. Politiikan tuulet käyvät vinhaan, mutta yhteenkokoontumisen tarve ja tiedon välittäminen sen sijaan vain korostuu. Energiapolitiikka tarvitsee yhteistä ajatustenvaihtoa, hän perustelee blogissaan.

– Meillä on tarve käydä yhdessä läpi lyhyen- ja pitkänaikavälin toimia. Sanoittaa paremmin, mitä ne tarkoittavat ja avata faktojen ja parhaiden asiantuntijoiden kautta erilaisten ratkaisujen rinnakkaisvaikutuksia.

Keskustan tehtävä on tukea, kannustaa ja innostaa. Tässä kentän osaamista pitää hyödyntää enemmän Savola sanoo.

– Keskustan energiakoulu on mielestäni uusi alku luottamushenkiläiden kouluttamiseen.

– Osaajat ja asiantuntijat meillä jo on. Nyt on aika kerätä porukat yhteen ja laittaa liekki roihuamaan, Savola sanoittaa.

Savola pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi Lappeenrannan puoluekokouksessa kesäkuussa.