Saksa kiristää koronarajoituksiaan pahenevan tautitilanteen vuoksi

Pahimmilla epidemia-alueilla rajoitetaan kokoontumista ja määrätään maskipakkoja.

Aiemmin julkisuuteen tulleiden ennakkotietojen mukaisesti Saksa ottaa käyttöön uusia rajoituksia kamppailussa koronavirusepidemiaa vastaan. Saksan aikeista kerrottiin keskiviikkona AFP:n näkemän luonnoksen pohjalta.

Maassa otetaan käyttöön tiukempia kokoontumisrajoituksia sekä hengityssuojainten käyttöpakkoja alueilla, joissa viikon aikana kirjattujen uusien tartuntojen esiintyvyys on suurempi kuin 35 sataatuhatta asukasta kohden.

Kasvomaskit ovat näillä alueilla pakollisia tilanteissa, joissa ihmiset ovat pidemmän aikaa lähietäisyydellä toisistaan. Lisäksi kokoontumiset rajoitetaan 15 henkeen sisätiloissa ja 25 henkeen ulkona.

Vielä tiukempiin toimiin ryhdytään, jos luku ylittää 50:n. Näitä toimia ovat yksityistilaisuuksien rajoittaminen enimmillään 10 henkeen ja ravintoloiden aukioloaikojen lyhentäminen.

Liittokansleri Angela Merkel kertoi uusista toimista myöhään keskiviikkona tavattuaan maan 16 osavaltion johtajia.

–  Olen vakuuttunut siitä, että mitä teemme näinä päivinä ja viikkoina on ratkaisevan tärkeää kysymykselle siitä, miten selviämme tästä pandemiasta, Merkel sanoi.

Merkelin mukaan linjausten tavoitteena on estää tartuntojen eksponentiaalinen kasvu.

Eripuraa maan keskushallinnon ja osavaltioiden johdon välille on aiheuttanut hallituksen viimeviikkoinen päätös kieltää korkean riskin alueilta maan sisäisesti matkustavilta majoittuminen hotelleihin tai loma-asuntoihin. Osa osavaltioiden päättäjistä haluaa kumota kiellon.

The Local -uutissivuston mukaan majoituskieltoa on pidetty liian monimutkaisena ja tuhoisana majoitusalalle.