Saarikko Ylen ennusteesta: "Keskustan aurinko nousee"

Ylen ennusteen mukaan kokoomus on nousemassa kuntavaalien ykköseksi. Keskusta on kirimässä niukasti kolmanneksi 14,7 prosentilla.
Kuntavaalit

Ylen ennusteen mukaan kuntavaalien ykköspaikan on viemässä kokoomus 21,5 prosentilla. Toiseksi suurimman äänipotin keräsi SDP (17,6 prosenttia).

Vaalien kolmossijasta on tulossa tiukka kisa. Keskusta keräsi Ylen ennusteen mukaan äänistä 14,7 prosenttia, perussuomalaiset 14,5 prosenttia.

Vihreiden kuntavaalikannatus on Ylen ennusteen mukaan 10,9 prosenttia, vasemmistoliiton 8,0 prosenttia, RKP:n 5,0 prosenttia, kristillissdemokraattien 3,6 prosenttia ja Liike Nytin 1,4 prosenttia. Ryhmä muut saa 2,7 prosenttia.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko iloitsi heti tuoreeltaan Ylen vaali-illassa siitä, että ennuste lupaa keskustalle parempaa tulosta kuin viimeisimmät mielipidekyselyt.

– Useat ehdokkaamme eri puolilta Suomea viestivät, ja itsekin havaitsin, että teimme hyvän loppukirin – ja se näissä tuloksissa näkyy.

Saarikko myös huomautti, että Ylen ennusteen mukaan keskusta oli kirimässä parempaan tulokseen kuin viime eduskuntavaaleissa.

Keskustajohtaja myönsi puolueen menettävän asemiaan verrattuna viime kuntavaaleihin.

– Mutta aika paljon meille on tässä kohtalonvaalia manattu ja minulle tämä on osoitus siitä, että keskustan aurinko nousee.

Saarikon mukaan Suomi on edelleen keskustan vihreä ja puolueen vaikutusvalta on säilymässä.

Saarikko totesi, että perussuomalaiset halusi haastaa keskustan kuntavaalikampanjoinnissa.

– Ja se on meille myös sopinut.

– Tämä on ollut hieno mahdollisuus muistuttaa arvoista ja asioista koko Suomen huolehtimiseksi.

Saarikko lupasi, että keskusta aikoo myös jatkossa pitää esillä järkivihreää sekä lapsiperheille myönteistä linjaansa.

Valtuustoihin murtautuvilta perussuomalaisilta Saarikko peräänkuuluttaa vastuullisuutta.

– Yhteistyötä olemme valmiita tekemään, mutta samalla muistutan, että vaalivoittajilla on myös vastuuta – sitten ei sivupöydistä enää voi huudella.