Saarikko "hämmentyneen iloinen" ennakkoäänistä – Puoluesihteeri liikuttui, kun keskusta sai pitkästä aikaa yli 20 prosentin lukeman

Aluevaalit

Ennakkoäänien julkistus sai riemukkaan vastaanoton keskustan puoluejohdolta Apollonkadun puoluetoimistolla.

– Olen niistä hämmentyneen iloinen ja valtavan tyytyväinen, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi.

Keskustalla ennakkoäänien lukema oli 20,1 prosenttia, ja lähti siitä hienoiseen nousuun. Kärkisijaa pitää ennakkoäänissä kokoomus ja kakkossijaa SDP, mutta kärkikolmikon erot ovat vielä pieniä.

– Ehdokkaat tekivät hyvää työtä, gallupit olivat nousujohteisia, keskustajohtaja analysoi.

Hän katsoo, ettei ennakkoäänistä voi kovin hyvin ennustaa lopullista vaalitulosta. Eduskuntavaaleissa lopullinen tulos putosi selkeästi ennakkoäänistä, kuntavaaleissa taas näin ei käynyt, Saarikko muistuttaa.

– Sen rohkenee sanoa, että kolme puoluetta on kärjessä aika tasaväkisiä, ja tässä voi tapahtua mielenkiintoisena iltana mitä vaan.

Saarikon mukaan vaalit tärkein asia oli se, että lähipalveluiden vahvistamisesta muodostui vaalien pääkysymys.

– Ihmisen kokoiset asiat puhuttivat suomalaisia, ja toivotaan myös, että äänestysprosentti nousee korkealle.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen oli silminnähden liikuttunut keskustan ennakkoäänistä. Hän muistuttaa, että keskustalla on ollut vaaleissa hyvin toisenlaisia lukemia viime aikoina.

– Aika paljon on ollut keskustaväellä lapioitavaa niin sanotusti viimeisten vuosien aikana.

– Erityisesti keskustalaisten ja keskusta-aktiivien puolesta tuntuu nyt koskettavan hyvältä. Lopputulos olkoon mikä tahansa, mutta se että nyt on pystytty näkemään tuollainen yli 20 prosentin lukema pitkästä aikaa – on tämä tietenkin aika liikuttavaakin.