Rosa Meriläinen uskoo yhteistyön sujuvan kulttuuriministeri Kurvisen kanssa – "Iloitsen, että keskusta jälleen valitsi salkkuun eturivin poliitikon"

Keskusta

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö Kulta ry:n puheenjohtaja, kirjailija ja vihreiden ex-kansanedustaja Rosa Meriläinen uskoo, että uuden kulttuuriministerin Antti Kurvisen kanssa on luvassa hyvää yhteistyötä.

– Iloitsen, että keskusta jälleen valitsi salkkuun eturivin poliitikon ja näin osoittaa arvostusta kulttuurille ja tieteelle, Meriläinen kirjoittaa Twitterissä.

Keskustan eduskuntaryhmää johtanut Kurvinen valittiin uudeksi tiede- ja kulttuuriministeriksi, ja tehtävää aiemmin hoitanut keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko siirtyy torstaina valtiovarainministeriksi.

Helsingin kaupunginvaltuutettuna toimiva freelance-muusikko Hannu Oskala (vihr.) puolestaan muistuttaa kulttuuriväkeä siitä, että tulokset kannattaa katsoa ennen Kurvisen tuomitsemista. Hän kehaisee myös keskustalaista ex-kulttuuriministeriä Tanja Karpelaa.

– Ennenkuin me kulttuuriväki saadaan kollektiivinen paskahalvaus nimityksestä, muistuttaisin että yksi viime vuosikymmenten parhaista kulttuuriministereistä oli Tanja Karpela.