Purra hiiltyi IS:n vaalitentin vetäjälle hoitajaheitosta – "Älytön kysymys"

Aluevaalit

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kimpaantui Ilta-Sanomien vaalitentissä ulkomaalaista hoitotyövoimaa koskevasta kysymyksestä.

Purran ja keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon välisen kaksintaistelutentin vetäjä Timo Haapala sai kovilla kierroksilla käyneen Purran ärsyyntymään viittamalla puolueen maahanmuuttovastaisuuteen.

– Kumpi on pahempi ongelma, se että ulkomaalaista hoidetaan vain että ulkomaalainen hoitaa? Haapala kysäisi.

– Älytön kysymys, Purra puuskahti.

Purra huomautti, että ulkomaalaisen pitää oppia puhumaan riittävää suomen tai ruotsin kieltä, jotta hän pystyy hoitamaan vanhuksia ja tulemaan ymmärretyksi.

– Kommunikaatio on erittäin oleellista, me voimme länsinaapurista Ruotsista katsoa, mitä tapahtuu kun hoitoalaa käytetään maahanmuuttajien kotouttamiskanavana, hän opasti.

Purran mukaan Ruotsista on kuultu jatkuvasti hirveitä kertomuksia siitä, vanhukset, muistisairaat eivät tule ymmärretyiksi ja niin edelleen.

– Tätä me emme halua Suomeen. Ja mikäli te pidätte sitä ulkomaalaisvastaisuutena, se on teidän ongelmanne, persupomo puuskahti.

– No ei se minun ongelma ole, minä vaan kysyn, Haapala vastasi.

Saarikko huomautti, että hoitoalan ja koko sotealan osaajien saatavuus on tulevilla hyvinvointialueilla ydinkysymyksiä.

– Taustalla on myös suuri eläköityminen, ja se eläköityminen on ansaittua niille, jotka ovat vuosikymmeniä tätä vaativaa työtä tehneet. Ei meillä ole vaihtoehtoja, ilman muuta meidän on sanottava kyllä myös ulkomaalaiselle työvoimalle.

Keskustajohtaja totesi, että järjestelmän on vastattava hoitajien suomen ja ruotsin kielen taidosta, koska se liittyy hyvään hoitoon ja potilaan kokemukseen hyvästä hoidosta.

– Emme paranna tilannetta sillä, että ovet suljetaan ulkomailta tulevilta osaajilta, Saarikko opasti.

Suomessa täytyy sanoa kyllä myös ulkomaalaiselle työvoimalle, keskustajohtaja Annika Saarikko sanoo. Kuva Ilta-Sanomien aluevaalitentistä 11. tammikuuta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Tentissä Purralta kysyttiin myös, pitävätkö perussuomalaiset äänestäjiä aivan tolloina kampanjoidessaan aluevaaleissa bensan hinnalla. Väittelyn vetänyt Haapala arveli, että kyse on eduskuntavaaleihin jatkuvasta mielikuvan rakentamisesta.

– Me puhumme sellaisista asioista jotka puhuttavat tavallisia ihmisiä. Se, että bensan hintaa ei päätetä aluevaltuustoissa, on aivan totta, eikä kukaan ole niin väittänytkään, Purra totesi.

Purra selvitti, että bensan hinta vaikuttaa ihmisten ostovoimaan erittäin merkittävästi, mutta ei täsmentänyt, mitä tekemistä silläkään aluevaalien asialistan kanssa on.

Kommentit (5)

 • Lukija21

  Purra on realisti, Saarikko utopisti. Siinä näiden naisten suurin ero. Toinen lupaa ummet ja lammet, toinen kysyy: Mistä rahat ja tekijät?

  • Lukija90

   Kyllä polttoaine lähes Euroopan kallein vaikuttaa kaikkien terveyden,sairauden takia liikkuvien rahapussiin. Ambulanssit,paloautot,tavaroiden kuljetus siis kaikkeen pitkässä Suomessa. Kun lisätään kallis sähkö ja muut lämmityspolttoaineet,ei kahta sanaa ettei energialla ole osuutta aluevaaleissa. Samoin on iso etu,jos hoitaja puhuu suomea ja/tai ruotsia ja on jo asunto täällä,sama uskonto sekä oman maan tuttu yhteiskunta sukulaisineen. Isommat palkat omille hoitajille,on paras kokonaisratkaisu ettei synny omia lieveilmiöitä ummikkojen kanssa. Ruotsissa on tarpeeksi jo monenlaisia vakavia ongelmia em.syistä.

 • Lukija64

  Purran kommenttien taso on jo pitemmän aikaa mennyt nollan alapuolelle. Eikä noilla Purran kommenteilla ole mitään tekemistä realismin kanssa.
  Näytä kuutio ja kysy, mikä tämä on, ja saat vastaukseksi että selvä persupympyrähän se !
  Näissä vaaleissa on kyse demokratiasta ja maan tasapuolisesta kehittämisestä ja siihen on rahat löydyttävä. Muuten olemme ns nesteessä nykyistä pahemmin.

  • Nipsu

   Samaa mieltä! Ala-arvoista taas kerran persuilta :-/

 • Lukija23

  annika oj järkimimmi! niinko sannakii!
  pelastettakkoon afganistanistanista turvaav viksuja naesija, hyvejä hoetajia suomev vanhuksija, vaevaesija jeleppoomaa!!!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen