Puoluesihteeri Pirkkalainen iloitsee HS-gallupin näyttämästä suunnasta: "Tuli tietysti hyvä mieli heti aamulla"

Puoluekannatus

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen on erittäin tyytyväinen keskustan nousevaan trendiin tänään aamulla julkaistussa HS-gallupissa.

Kyselyn mukaan keskustaa äänestäisi tällä hetkellä 12,6 prosenttia suomalaisista, missä on 1,5 prosenttiyksikön harppaus ylöpäin edellliseen gallupiin verrattuna.

– Suunta oli myönteinen ja siitä tuli tietysti hyvä mieli heti aamulla, hän iloitsee.

Pirkkalaisen mukaan gallupeissa tärkeintä on seurata nimenomaan suuntaa sekä poliittisen kokonaisasetelman muutoksia.

– Nämä molemmat olivat keskustalle nyt myönteisiä ja sisältävät mahdollisuuksia, hän toteaa.

Keskustan osalta suuri mahdollisuus piilee Pirkkalaisen mielestä siinä, että politiikan ”kiinnostavuus” näyttäisi tällä hetkellä keskittyvän ei-vasemmistolaisten puolueiden lohkoon. Suurimmat heilahdukset tapahtuivat keskustan ohella kokoomuksen ja perussuomalaisten kannatuksessa.

– Yritteliästä yhteiskuntaa, kehitysmyönteistä asennetta ja koko Suomen sisäistä tasa-arvoa kannattavat politiikan seuraajat näyttävät nyt etsivän puoluekotiaan. Heidät on mahdollista saada keskustan kannattajiksi, kun katsomme päiväkohtaisia politiikan ilmiöitä pidemmälle ja keskitymme Suomen – emme somen – kokoisiin asioihin, hän heittää.

Puoluesihteeri myöntää, että kannatustasossa keskustalle jää ilman muuta paljon parannettavaa, kun tuoreita lukemia verrataan esimerkiksi edellisten eduskuntavaalien tulokseen.

– Keskustan sanomaa monipaikkaisuudesta ja kestävästä taloudesta sekä roolia koko Suomen ja perheiden puolustajana on jaksettava toistaa. Ratkaisuhakuisen politiikan aika on taas nousemassa, vakuuttaa Pirkkalainen.