PS:n puoluesihteeri kimpaantui avien kielloista: "Pyritäänkö mieleisen vaalituloksen aikaansaamiseen?"

Aluevaalit

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkainen on närkästynyt siitä, että aluehallintoviranomaiset ovat kieltäneet aluevaalien kampanjoinnin osassa Suomea.

Syyksi avit ovat kertoneet nopeasti leviävän koronaviruksen.

– Aluehallintoviranomaisten päätöksissä ja tiedotteissa kieltoja on käsitelty ylimalkaisesti ja perustelematta. Kaikkein käsittämättömissä ohjeissa todetaan, että ulkoilmatilaisuuksia voi järjestää, mutta niitä ei saa mainostaa, Luukkanen sättii tiedotteessaan.

Puoluesihteeri katsoo, että viranomaisohjeet herättävät hämmennystä ja epätietoisuutta sekä laskevat äänestysintoa entisestään.

– Onko tämä alueellisten virkamiesten toiminnan tarkoitus? Kun vastoin THL:n ja STM:n antamaa ohjeistusta alueellisesti kielletään vaalitilaisuudet toreilla, niin pyritäänkö toimilla mieleisen vaalituloksen aikaansaamiseen?

Luukkainen toteaa, että perussuomalaiset on aina kampanjoinut pääasiassa toreilla.

– Nyt perussuomalainen kampanjointi estetään virkamiespäätöksillä monilla vahvimmilla kannatusalueillamme.

Tiedotteessa kerrotaan, että perussuomalaiset haastavat avien tulkinnat siitä, että ulkona ei voi turvallisesti kampanjoida.

Puolue vetoaakin hallinto-oikeuksiin, jotta kampanjointi sallittaisiin.

– Vaarana on, että näistä vaaleista tulee Suomen historian ensimmäiset vaalit, joissa oikeusvaltiosta ja demokratiasta ei ole tietoakaan.