PS-nuorten Tynkkyselle syytteet islam-kirjoituksista

Tynkkystä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta
Perussuomalaiset

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen joutuu oikeuteen islam-kirjoituksistaan.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä kertoi perjantaina, että Tynkkystä vastaan on nostettu syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta.

Syytteet koskevat Tynkkysen Facebook-sivullaan julkaisemia kirjoituksia. Niissä hänen epäillään uhanneen, panetelleen ja solvanneen islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää heidän uskontonsa perusteella sekä loukkaamistarkoituksessa herjanneen ja häpäisseen muslimien pyhinä pitämiä asioita.

Syytteet käsitellään aikanaan Oulun käräjäoikeudessa.

Tynkkynen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Syyttäjän tiedotteen mukaan Tynkkynen on kertonut, että hänen tarkoituksenaan oli vaikuttaa poliittisesti ja puolustaa länsimaisia arvoja.

Live-lähetyksessä Facebook-sivuillaan Tynkkynen sanoi, että aikoo puolustaa itse itseään oikeudessa.

– En tule hankkimaan avustajaa, koska liikun selvillä vesillä. Minun on helppo puolustaa itseäni, Tynkkynen sanoi.

Hän ei katso uhkailleensa muslimeja.

– Olen aina pitänyt hyvin selkeän rajan siinä, että minkäänlaiseen väkivaltaan ei saa kehottaa ketään ihmisryhmää kohtaan. Se on täysin väärin.

Minun on helppo puolustaa itseäni.

Sebastian Tynkkynen

Perussuomalaisten puoluetoimistosta kerrottiin STT:lle, ettei puolue halua kommentoida Tynkkysen syytteitä. Viime kuukausina kaksi muutakin perussuomalaisten edustajaa on saanut syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Aiemmin tässä kuussa apulaisvaltakunnansyyttäjä nosti syytteen perussuomalaisten kansanedustajaa Teuvo Hakkaraista vastaan.

Syyte liittyy Hakkaraisen islam-aiheiseen Facebook-kirjoitukseen, jossa hän kirjoitti muun muassa: ”Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.”

Hakkarainen kirjoitti päivityksensä heinäkuussa Nizzan terrori-iskun jälkeen.

Lokakuussa syytteen sai perussuomalaisten kansanedustajan Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki. Syyttäjän mukaan Kiemungin blogikirjoituksessa paneteltiin ja solvattiin islaminuskoisia.