Petteri Orpo: Valtiovarainvaliokunnan mietinnön lausumat "erittäin merkittäviä"

Kokoomusjohtajan mielestä mietinnön lausumat ovat ”europolitiikan ryhtiliike”.
Elpymispaketti

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan valtiovarainvaliokunnan EU:n elpymispakettia koskevaan mietintöön sisältyvät lausumaehdotukset ovat erittäin merkittäviä, sillä niissä linjataan tulevaa EU-politiikkaa.

–  Tämä on europolitiikan ryhtiliike, jossa vaaditaan palaamaan vastuulliseen europolitiikkaan, kohti sitä että jokainen vastaa omista veloistaan, Orpo sanoi STT:lle.

–  Tämä on merkittävä linjaus. Se vaikuttaa nykyhallituksen ja tulevien hallitusten kantaan, sikäli kun tämä tulee nyt eduskunnan kannaksi, Orpo jatkoi.

Orpo ei kuitenkaan halunnut arvioida, onko kokoomus mietinnön jälkeen muuttamassa suhtautumistaan eduskunnan elpymispakettiäänestykseen.

–  En halua ennakoida tätä. Meidän eduskuntaryhmämme käsittelee asiaa. Kanta päätetään siellä, Orpo sanoi.

Orpon mukaan suhtautuminen elpymispakettiäänestykseen on esillä kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa torstaina.

Viime viikolla kokoomuksesta kerrottiin, että puolue äänestää elpymispakettiäänestyksessä tyhjää. Muutamat kokoomuksen kansanedustajat ovat kuitenkin jo kertoneet, että aikovat poiketa ryhmän enemmistön päätöksestä.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen Elina Valtonen kertoi tiistaina Ylelle, että kokoomuksen ryhmän kanta EU-elpymispakettiin voi vielä vaihtua.

Valtonen sanoi, että kokoomuksen eduskuntaryhmä päättää lopullisen kantansa elpymispakettiin valtiovarainvaliokunnan mietinnön perusteella.