Pääsiäisen menoliikenne hiljeni jo alkuillasta

Pääsiäisen paluuliikenteen huipun arvioidaan osuvan maanantaille noin kello 12–20:n välille
Liikenne

Pääsiäisen menoliikenne sujui ennakko-odotuksia rauhallisemmin. Tieliikennekeskus Fintraffic Tampereelta kerrottiin kello puoli seitsemän aikaan torstai-iltana, että pääsiäisen menoliikenne oli kiirastorstain osalta lähes ohi.

Pääsiäisen menoliikennettä kuvattiinkin jopa normaalia perjantailiikennettä rauhallisemmaksi. Liikenteen kerrottiin vastanneen tavanomaista työpäivän paluuliikennettä. Mitään ruuhkahuippua ei koettu iltapäivällä eikä illalla.

Tieliikennekeskuksella ei ollut myöskään havaintoja suuremmista jonoutumisista, liikenteen hidastumisista tai onnettomuuksista. Fintrafficin Helsingin tieliikennekeskuksesta kerrottiin, että liikenne oli hieman vilkkaampaa kahden ja kolmen välillä.

Ykköstiellä Turkuun, Kolmostiellä Hämeenlinnaan ja Nelostiellä Lahteen meni iltapäivällä keskimäärin 3000 autoa tunnissa. Seiskatiellä Porvoon suuntaan liikenne oli hieman vähäisempää.

Ajokeli pysyi melko samanlaisena koko päivän. Ajoittaisia sadekuuroja saatiin eri puolilla maata. Maan pohjoisosassa sade tuli räntänä tai lumena.

Menoliikenteen odotetaan jatkuvan vielä pitkäperjantaina iltapäivän puolelle niin maanteillä kuin rautateilläkin.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista kerrottiin, että kesänopeusrajoitukset ovat pääsiäisen aikaan voimassa jo pitkälti koko maassa. Koska ajokeli voi vaihtua nopeasti, tulisi pääsiäisenä kiinnittää erityistä huomiota renkaisiin ja riittävän pitkiin turvaväleihin, jotta pelivaraa löytyy liukkaisiinkin keleihin.

Pyhien paluuliikenne jakautunee sekin kahdelle päivälle, sunnuntaille ja maanantaille. Pääsiäisen paluuliikenteessä vilkasliikenteisin päivä on perinteisesti ollut toinen pääsiäispäivä eli maanantai. Liikenteen ennustetaan lisääntyvän jo sunnuntai-iltapäivän aikana, mutta paluuliikenteen huippu osunee maanantaille noin kello 12:n ja 20:n välille. Jonoja voi muodostua etenkin Etelä-Suomen teillä.