Nyt puhuu kokoomusristeilylle osallistunut keskustalainen: "Skumppalasitkaan eivät muuten loppuneet kesken"

Uuden ajan kepuemäntä Eeva Vesterinen kertoo tutkimusretkestään Facebook-päivityksessä
Kokoomus

Moni kaipaa politiikkaan vuoropuhelua ja aitoa vastapuolen kuuntelemista. Jotkut eivät tyydy kaipaamaan, vaan ryhtyvät tuumasta toimeen.

Eeva Vesterinen, joka kertoi Suomenmaalle olevansa uuden ajan kepuemäntä, lähti mukaan kokoomuksen vaaliristeilylle selvittääkseen, onko värillä enää väliä.

Ensin Vesterisen syyniin sattui pukeutuminen.

– Laivan käytävillä kävellessä oli väljää ja havaitsin melko pian, että Marimekkoa näkyi lähinnä kaupan hyllyillä. Mutta bongasin sentään yhden kansallispuvun, Kari Kallosella!

Kepuemännän havaintojen mukaan kokoomusväki sukkuloi laivalla sujuvasti, ja lehtien tiedoista poiketen skumppalasitkaan eivät loppuneet kesken. Asiaa ja ajateltavaa oli tarjolla vähintäänkin riittävästi.

– Risteilyohjelmassa oli 28 tilaisuutta, joten valinnanvapaus muuttui valinnanvaikeudeksi, Vesterinen summaa Facebook-päivityksessään .

Keskustan tietoyhteiskuntaryhmän jäsenenäkin vaikuttanut Vesterinen olisi kaivannut risteilyohjelmaan trendikkäämpiä tuulia: nyt niistä puuttuivat robotiikka, tekoäly ja digitalisaatio.

Vesterinen vertaa keskustalaisten ja kokoomuslaisten maaseutupoliittista puhetapaa.

– Kokoomuslaista maaseutupolitiikkaa kuunnellessa en ollut varma puhutaanko elinkeinopolitiikasta vai itse aiheesta, Vesterinen kirjoittaa.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) vakuutti silti Vesterisen siitä, että unionin yhteisen maatalouspolitiikan ja monen muunkin asian eteen tehdään kovasti töitä EU:ssa.

Kokoomusjohtaja Petteri Orpon (kok.) puheesta Vesterinen poimi yhteisiä teemoja ja ajatuksia.

– Luottamus. Jos joku politiikassa mukana oleva väittää, ettei luottamus huomiseen, toisiimme ja demokratiaan sekä luottamuksen palauttaminen poliittiseen järjestelmään ole tärkeimpiä tehtäviä niin kannattaa kerrata pelisäännöt puolueesta riippumatta. Ja yhteistyö. Politiikassa ei kukaan yksin tee mitään, vaan yhdessä.

Yhdessä tekemisen tavoista löytyi taas eroja kokoomuksen ja keskustan välillä.

– Siinä missä kokoomuslaiset verkostoituvat, me keskustalaiset teemme saman perheenä. Siinä missä kokoomuksessa sanotaan, että saa tehdä, me keskustassa tehdään, Vesterinen väittää.

Risteilykokemuksensa perusteella uuden ajan kepuemäntä kannustaa muitakin hyppäämään rohkeasti oman aatekuplan ulkopuolelle.

– Avartaa näkemyksiä, kun kohtaa ja kuuntelee eri aatteiden ihmisiä herkällä korvalla.