Nälkämaan laululla ei enää voiteta kansakunnan sydämiä, keskustan varapuheenjohtajakisaan haluava Mikko Kärnä sanoo

Keskusta

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo olevansa käytettävissä keskustan varapuheenjohtajaksi, jos joku piiri häntä syyskuun puoluekokouksen kisaan esittää.

– Lopullinen päätös ehdokkuudesta on keskustan kenttäväen käsissä, hän kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Kärnän mielestä keskusta herättää nyt aivan liian vähän positiivisia tunteita.

– Nyt on keskustaradikalisoitumisen aika, sillä muuten me kuihdumme pois. Jokaisen poliitikon tai menestyvän poliittisen liikkeen tehtävä on herättää tunteita; puolesta ja vastaan.

Keskusta on Kärnän mielestä unohduksen tilassa ja näyttäytyy ei-kenenkään puolueena, jonka ainoastaan reilut 10 prosenttia kansasta kokee omakseen.

Kansanedustaja uskoo, että desentralisaatiota ja laajempaa alueellista itsehallintoa ajavalle keskustalle olisi nykyaikana tilausta.

– Olisiko aika lopultakin palata sinne juurille, radikalisoitua ja ryhtyä ajamaan Suomesta liittovaltiota, jossa valta on hajautettu Helsingistä maakuntiin? Jossa ihmisiä itseään koskettavista asioista päätetään mahdollisimman lähellä heitä itseään ja jossa maakuntien ei tarvitse rukoilla ministeriöistä tiettyjä ratkaisuja, vaan jossa ne voidaan tehdä itse, Kärnä kysyy.

Hän katsoo, että keskusta-aate tulisi sanoittaa uudelleen 2020-luvulle sopivaksi.

– Perinteistä ja upeaa Nälkämaan laulua laulamalla ei enää voiteta kansakunnan sydämiä, kun pitäisi osata räpätä freestylea ja heittää jokunen rap-bättlekin väliin. Ennen kaikkea kuitenkin pitäisi osata tehdä asioita ilon kautta! Nyt ilon tilalle on tullut tässä kansanliikkeessä pessimismi ja apatia, Kärnä kirjoittaa.

Kärnä pyrki varapuheenjohtajaksi myös ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuussa, mutta hävisi kisan Petri Honkoselle.