MTV Uutiset: Olympiastadionin budjetti paisui rajusti – ministeri Lintilä päätti tarkastuttaa tilit: “70 prosentin nousu on ehdottomasti liikaa“

Olympiastadion

Helsingin Olympiastadionin remontin kustannukset ovat räjähtäneet käsiin.

Kunnostustöiden alkuperäinen budjetti oli 209 miljoonaa euroa, mutta lopullinen hintalappu on jopa 320–350 miljoonan euron luokkaa.

Budjetin paisumisesta kertoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) MTV Uutisille .

Lintilä päätti tarkastuttaa tilit vielä istuessaan Antti Rinteen (sd.) hallituksen valtiovarainministerinä. Nyt Lintilä toimii elinkeinoministerinä.

Valtio on sitoutunut maksamaan puolet Olympiastadionin remontista.

– Katson velvollisuudekseni selvittää, missä tämä nousu on tapahtunut, koska 70 prosentin nousu budjettiin on ehdottomasti liikaa, Lintilä toteaa.

Lintilä ei osaa sanoa, milloin tilintarkastus saadaan valmiiksi.

Ministerin mukaan stadionin remontti on taas yksi iso projekti, jonka budjetti ylittyy huomattavasti.

Hänestä valtion roolia isoissa hankkeissa voisikin olla hyvä harkita tarkemmin tulevaisuudessa.

– Näyttää siltä, että tässä sopimuksessa urakoitsijan vastuu on minimoitu ja vastuu on Olympiasäätiöllä (Stadion-säätiö) sekä Helsingin kaupungilla ja Suomen valtiolla.

– Samaan aikaan on alettu puhua Designmuseosta ja puhuttu, että se tehtäisiin samalla konseptilla. Jos tämä konsepti tuo näin pitkiä budjetinylityksiä, kehottaisin harkitsemaan toista keinoa kuin tätä Olympiastadionin osalta käytössä ollutta, Lintilä sanoo.

MTV Uutisten haastattelema Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen sanoo, että hanke on kesken ja tarkoista summista on vielä liian varhaista puhua.

Hän pitää tilintarkastusta kuitenkin ymmärrettävänä, sillä hanke on niin mittava.