Ministerit Andersson ja Ohisalo eivät palauttaisi etäopetusta kevyin perustein

STM:n kansliapäällikkö varoitteli eilen Ylen A-studiossa, että koronalukujen kasvu voi johtaa etäopetuksen jatkumiseen syksyllä.
Opetus

Etäopetus ei saa olla ensimmäinen keskusteluun nouseva vaihtoehto kontaktien rajoittamiseksi, vaan sen on oltava viimeinen, mikäli rajoituksia tarvitaan, kirjoittaa opetusministeri Li Andersson (vas.) Twitterissä.

Anderssonin mukaan hallitus on linjannut, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitusten pitää olla viimesijaisia ja että viime kevään koulusulku oli viimeinen laajamittainen lapsiin ja nuoriin kohdistuva toimi.

Myös sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo totesi Twitterissä, ettei ”etäkoulun kaltaisia ratkaisuja pidä pohtia kevyin perustein”.

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi eilen Ylen A-studiossa, että mikäli koronaluvut kasvavat, koulujen lähiopetukseen palaaminen voi olla vaakalaudalla.

–  Tällä hetkellä, jos nämä tartuntaluvut tällä tavalla kasvavat, erityisen vaarassa ovat varmasti korkeakoulut, ammattikorkeakoulut ja ehkä myös toinen aste. Nimenomaan meidän nuori väestö on sellaista, jotka tällä hetkellä hyvin paljon tartuttavat, Varhila sanoi.

Varhila väläytti myös mahdollisia lisärajoituksia erityisesti nuorille, jos koronaluvut jatkavat kasvamistaan.