Mikko Kärnän mukaan Suomi torjuisi kaikki sitä vastaan suunnatut hybridioperaatiot – ”Suomi puolustaa loukkaamattomuuttaan vihreän sisäministerin lausunnoista huolimatta”

Turvapaikanhakijat

Suomi torjuisi sitä vastaan suunnatut hybridioperaatiot, vaikka niiden toteuttamisessa hyödynnettäisiin turvapaikanhakijoita, painottaa keskustan kansanedustaja, hallintovaliokunnan jäsen ja rajakapteeni evp. Mikko Kärnä.

Kärnän mukaan Suomella on myös valmiudet tähän.

– Suomi puolustaa loukkaamattomuuttaan vihreän sisäministerin lausunnoista huolimatta. Olisi toivottavaa, että ministeri Ohisalo selventäisi tämän nyt myös itse huolestuneille kansalaisille.

Hallituksen linja on Kärnän mukaan myös yksiselitteinen ja selkeä suhteessa Kreikan tukemiseen.

– Maa on joutunut Turkin hybridioperaation kohteeksi ja sillä on oikeus puolustautua koviakin keinoja käyttäen. Koko EU ja sen mukana Suomi tukee tätä linjaa.

Kärnä muistuttaa, että poikkeustilanteissa normaali lainsäädäntö, valtiosääntö tai edes kansalaisoikeudet eivät päde. Tällöin myös viranomaisten valtuudet ovat suuremmat.

– On aivan selvää, että tällaisessa tilanteessa Suomi torjuisi sitä vastaan suunnatun aggression. Rajan laittomasti ylittävät siirtolaiset pysäytettäisiin, pidätettäisiin, internoitaisiin ja palautettaisiin kotimaihinsa.

Kärnän mukaan tällaisessa tilanteessa pakolaissopimuksen velvoitteet eivät todellakaan sido Suomea.

– On hyvin ikävää, kun sisäministeri on nyt ristiriitaisilla lausunnoillaan saanut kansalaiset epäilemään päinvastaista, Kärnä paheksuu.