Meppiehdokas Susanna Kisner: Suomi kehittää koko ajan ratkaisuja, joilla pystytään vähentämään päästöjä

Teollisuutemme kelpaa malliksi niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa, vakuuttaa ulkomailla pitkään asunut Kisner.
Eurovaalit

Miksi haluat mepiksi?

Haluan tehdä työtä hyvinvoinnin ja turvallisuuden lisäämiseksi. Vihapuhe ja populismi eivät ratkaise ongelmiamme. Tarvitsemme kansainvälistä ja sisukasta yhteistyötä yli puoluerajojen.

Mitkä olisivat tärkeimmät painopistealueesi mepin tehtävissä?

Hyvinvointi, kansanterveys ja sosiaaliasiat. Turvallisuus- ja pakolaiskysymykset. Liikenne, ympäristö ja ilmasto. Aluekehitys. Elintarvikkeiden turvallisuus. Otan vastaan tehtävät, joihin minut valitaan.

Minkälainen rooli Suomella on ilmastonmuutoksen torjunnassa EU-tasolla?

Suomi kehittää koko ajan ratkaisuja, joilla pystytään vähentämään päästöjä. Teollisuutemme kelpaa malliksi niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa.

Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä. Metsämme kasvavat ennätystahtiin ja pidämme metsistämme hyvää huolta. Suomalaista tietotaitoa, osaamista ja teknologiaa on hyödynnettävä globaalisti ja laajemmin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Mitä mieltä olet unionin maatalouspolitiikasta ja mihin suuntaan sitä pitäisi kehittää?

Järjestelmä on byrokraattinen ja turhauttaa viljelijöitä, järjestelmää on kehitettävä. Ilman EU:n tukea maatalous kuitenkin loppuisi isossa osassa Suomea.

Pohjoisen maan viljelijät tarvitsevat oman tukiratkaisunsa, jotta voimme jatkossakin syödä puhdasta laadukasta kotimaista ruokaa. Juhlapuheet eivät riitä, tarvitaan euroja. Haluan tukea kotimaisen ruuan tuottoa, viljelijöitä sekä maa- ja metsätaloutta.

Miten muuttaisit EU:n nykyistä politiikkaa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kohtelussa?

Yhteisesti sovituista pelisäännöistä on pidettävä kiinni. Meillä on vastuu auttaa hädässä olevia, erityisesti lapsia ja perheitä, mutta myös vastuu löytää rajat elintasopakolaisuudelle. Kannatan avun ja tuen antamista suoraan kriisialueille ja turvapaikanhakijoiden lähtömaihin, esimerkiksi konfliktien ja nälänhädän ratkaisemiseksi.

Mikäli avusta huolimatta turvapaikanhakijoita lähtee kotimaistaan, kannatan turvallisten ja laadukkaiden pakolaiskeskusten perustamista EU:n ulkopuolelle ja turvapaikkaa tarvitsevien lasten ja perheiden auttamista sieltä. En hyväksy elintasopakolaisia. Hätää kärsiviä on autettava nopeasti.

Miten Suomen tulisi hyödyntää asemaansa EU:n tulevana puheenjohtajamaana?

Ristiriitojen repimä EU tarvitsee vakautta ja visioita paremmasta tulevaisuudesta. Näytetään maailmalle, miten Suomi toimii niin johtajana kuin arjen ratkaisuissa. Lisäksi kerrotaan fiksuista uusista teknologioistamme ja lisätään Suomen vientiä.

Miksi suomalaisten on tärkeää käyttää äänioikeuttaan myös EU-vaaleissa?

Suomen mepit pitävät Suomen puolta ja nostavat metelin Brysselissä, jos unioni yrittää saada läpi meille vahinkoa tuottavia ratkaisuja. EU vaikuttaa jokaisen arkeen.

Suo­men­maan jut­tu­sar­jas­sa esi­tel­lään kes­kus­tan eu­ro­vaa­lieh­dok­kaat

Susanna Kisner, 39

  • Koulutus: Sairaanhoitaja, terveystieteiden opettaja
  • Työ: Lastensuojelun päivystysperhehoitaja
  • Paikkakunta: Oulu
  • Miten rentoudut vapaa-ajalla: Rentoudun lasten ja perheeni parissa, urheilen, matkustelen, mökkeilen, liikun luonnossa, remontoin, teen metsä- ja puutarhatöitä