Meppi Hakkaraisella on alkoholiongelma, mutta SK:n haastattelema perussuomalaisten johtaja Halla-aho ei usko, että tilanteeseen voi puuttua

Perussuomalaiset

Europarlamentaarikko Teuvo Hakkaraisella on alkoholiongelma, josta hän on puhunut julkisuudessa.

Alkoholin runsas käyttö näkyy myös Keskisuomalaisen Brysselissä tehdystä reportaasista . Hakkarainen antoi lehdelle haastatteluja oluttuopin äärellä. Sitä ennen hän oli soittanut toimittajalle humalassa ja saapunut Brysseliin myöhässä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho kertoo Suomen Kuvalehdelle olevansa tietoinen Hakkaraisen alkoholiongelmasta.

Halla-aho toteaa, ettei ulkopuolinen ihminen voi vaikuttaa toisen alkoholiongelmaan kovin paljoa.

– Tietysti neuvoin, kehotuksin ja ohjein me pyrimme edistämään sitä, että kaikki edustajamme toimisivat asiaan kuuluvalla tavalla niissä tehtävissä, joissa he ovat, mutta toisen ihmisen alkoholiongelmaan puuttuminen on pikkuisen haastavaa.

Suomen Kuvalehden mukaan Halla-aho ei puolueen puheenjohtajana näe olevansa esimerkiksi esimiehen tapaan sellaisessa asemassa, että hänellä olisi vastuu olla kartalla europarlamentaarikon tilanteesta.

– En oikein ymmärrä, mihin tällä kysymyksellä pyritään. Suomalaiset ovat äänestäneet Teuvo Hakkaraisen luottamustehtävään. Hänen työnantajanaan on Suomen kansa, ja Euroopan parlamentti on hänen palkkansa maksaja. Minä en siinä mielessä ole hänen esimiehensä, enkä voi varsinaisiin kurinpidollisiin toimenpiteisiin hänen alkoholiongelmansa vuoksi ryhtyä.

Jutun otsikosta korjattu kirjoitusvirhe kello 11.35. Oikea sana on alkoholiongelma, ei -ohjelma.