Kurvinen: Keskustan eduskuntaryhmä on valmis käärimään jälleen hihat sekä rakentamaan eheämpää ja työllistävämpää Suomea

Hallitusneuvottelut

Keskustan eduskuntaryhmä antaa tukensa Säätytalolla viime keväänä sovitulle hallitusohjelmalle ja punamultayhteistyölle uuden pääministerin johdolla.

Eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokouksessa Helsingissä puhunut ryhmänjohtaja Antti Kurvinen pitää ymmärrettävänä sitä, että poikkeuksellisten tapahtumien jälkeen luottamuksen jälleenrakentaminen puolin ja toisin ottaa aikansa.

Kurvinen katsoo sekä hallituspuolueiden välisen luottamuksen että äänestäjien luottamuksen keskustaa kohtaan palautuvat parhaiten hallitusohjelmaa toteuttamalla.

– Tärkeintä tulevina kuukausina on saada aikaan lisää ratkaisuja, joilla helpotetaan ihmisten työllistämistä ja työllistymistä ennen muuta pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä parantamalla.

– Vain se, että saamme suomalaisille töitä, mahdollistaa huolenpidon tasa-arvoisesti niin lapsista, ikäihmisistä kuin yhteiskuntamme heikompiosaisista myös tästä eteenpäin, Kurvinen linjaa.

Hän sanoo uskovansa, että asian tärkeys ymmärretään myös SDP:ssä ja muissa hallituspuolueissa.

Keskustan ja SDP:n yhteistyöllä on keskeisesti rakennettu suomalainen hyvinvointiyhteiskunta, Kurvinen sanoo.

– Uuden sukupolven punamullan tehtävänä on peruskorjata se niin, että Suomi olisi tasa-arvoisempi ja työllistävämpi. Sellainen maa, jossa arki on turvallinen ja kaikki pidetään mukana.

Kurvinen sanoo Suomen tarvitsevan nyt toimintakykyisen hallituksen ja mahdollisimman vakaat näkymät tulevaisuuteen.

– Keskustan eduskuntaryhmä on valmis palaamaan päiväjärjestykseen, käärimään jälleen hihat ja rakentamaan eheämpää ja työllistävämpää Suomea.