Kulmuni selvensi rooliaan Ylen A-studiossa: En osallistu hallitustyöskentelyyn, mutta osallistun puolueiden välisiin linjauksiin

Politiikka

Valtiovarainministerin tehtävän jättänyt keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk.) kertoi maanantain Ylen A-studiossa uudesta roolistaan.

Hän sanoo, ettei aio osallistua jatkossa hallitustyöskentelyyn.

Aiemmin Kulmuni on sanonut jatkavansa puolueen ministeriryhmän johdossa, vaikka ei jatka hallituksessa ministerinä.

Kulmuni on todennut jatkavansa hallituksen johtoviisikossa puolueen mandaatilla.

Kulmuni selvensi A-studiossa, että kapula siirtyy hallitusvedon osalta nyt valtiovarainministeri Matti Vanhaselle (kesk.).

Kulmunin mukaan hänellä ei ole mahdollisuutta osallistua hallituksen päätöstentekoon, mutta hän voi kuitenkin olla mukana puolueiden välisissä linjauksissa ja tuoda keskustan viestiä esiin.

– Se, mikä tulee yleiseen puoluepoliittiseen linjaukseen kun puolueet sovittavat yhteen näkökantojaan, niin siinä totta kai on puoluejohtaja matkassa. Mutta en minä voi valtioneuvoston ulkopuolisena jäsenenä osallistua minkäänlaiseen hallituksen valmisteluelimen toimintaan tietenkään, Kulmuni sanoi.

– Viisikko muodostuu sen kaltaiseksi kun pääministeri sen muotoilee, hän lisäsi.

Uudeksi valtiovarainministeriksi tiistaina nimitettävä Vanhanen myönsi A-studiossa, että järjestely ei ole mutkaton.

– Helposti tiedän, että ihmiset samaistavat esitykseni siihen, että onko tämä keskustan kanta. Yritän olla tästä hygieeninen. En palaa keskustan puheenjohtajaksi, Vanhanen sanoi.

Vanhasen mukaan valtiovarainministerin pitää olla mukana kaikissa hallituksen keskusteluissa, joissa päätetään talouteen liittyvistä asioista.