Kulmuni ja Kurvinen: Keskusta sitoutunut hallituspohjaan – “Meillä on henkilöön liittyvää epäluottamusta“

Keskustan puoluehallitus pohtii tilannetta, pääministeri Antti Rinteen asema käy tukalaksi
Hallituskriisi

Postin omistajaohjauksessa ryvettyneen pääministeri Antti Rinteen (sd.) mahdollisuudet jatkaa hallituksensa johdossa alkavat näyttää huonoilta.

Keskustan eduskuntaryhmän mukaan keskusta haluaa palauttaa hallituksen toimintakyvyn ja jatkaa nykyisellä hallituskokoonpanolla, mutta Rinteen luottamuksen osalta viesti oli ryhmäkokouksen jälkeen tylympi,

Pääministerin asemasta keskustan eduskuntaryhmä toteaa, että keskustassa on ”henkilöön liittyvää epäluottamusta”. Asiaa käsitellään seuraavaksi keskustan puoluehallituksessa, joka kokoontui kello 17.

– Meillä on epäluottamusta tällä hetkellä olemassa, ja keskusta on erittäin tyytyväinen hallituspohjaan, hallituspuolueisiin ja keskusta haluaa, että meillä on toimintakykyinen hallitus tässä maassa, puheenjohtaja Katri Kulmuni totesi eduskunnassa keskustan ryhmäkokouksen jälkeen.

Kulmuni ei maininnut pääministeri Rinteen nimeä puhuessaan ”henkilöön liittyvästä epäluottamuksesta”.

Keskustan valitsema toimintatapa muistuttaa siten mallia, jota SDP käytti keskustalaisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen kaatamiseen kesällä 2003. Luottamuspulasta selvittiin tuolloin pelkällä pääministerin vaihdoksella.

 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen mukaan eilen annetut selvitykset eivät ole keskustan eduskuntaryhmälle riittäviä.

– Ja toivotaan että hallitus saadaan toimintakykyiseksi mahdollisimman pian. Toivotaan, että nykyinen hallituskokoonpano voisi jatkaa, ja nykyisellä hallituskokoonpanolla voitaisiin mennä eteenpäin, Kurvinen tiivisti.

Kurvisen mukaan eduskuntaryhmä ei äänestänyt kannastaan. Ryhmä kävi kolmatta tuntia kestäneessä kokouksessa hänen mukaansa vakavan ja perusteellisen keskustelun tilanteesta.

– Politiikassa tärkeintä on luottamus, siitä keskusteltiin. Ja toivotaan, että maan hallituksen uskottavuus palautetaan mahdollisimman pian.