Nordean valuuttastrategit haukkuivat koronatoimet lyttyyn – "He päättivät jättää yhtiön"

Koronakriisi

Koronatoimia marraskuussa julkistamassaan raportissa arvostelleet Nordean valuuttastrategit jättävät pankin, Nordea kertoo.

Nordean mukaan raportin kirjoittajille tarjottiin mahdollisuutta jatkaa pankin palveluksessa, mutta he päättivät jättää yhtiön.

Asiasta kertoi Suomessa Helsingin Sanomat.

Nordean päävaluuttastrategi Martin Enlund ja päästrategi Andreas Steno Larsen haukkuivat marraskuussa värikkäin sanakääntein lyttyyn koronatoimet Euroopassa.

Helsingin Sanomien mukaan Nordea poisti katsauksen julkisilta verkkosivuiltaan muutama päivä sen ilmestymisen jälkeen, tiettävästi kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) tviitattua asiasta.

Nordea ilmoitti pian raportin julkistamisen jälkeen, että tekstissä esitetyt näkemykset eivät edusta pankin virallista kantaa ja että kyseinen teksti on poistettu pankin verkkosivuilta. Pankki korosti noudattavansa viranomaisten koronasuosituksia myös rokotuksissa.

Nordean mukaan tapausta koskeva sisäinen selvitys on saatu valmiiksi. Pankki kertoo vahvistavansa julkaisuprosessejaan ja sisäistä ohjeistustaan julkaisujensa korkean laadun varmistamiseksi.