Koronatilanne synkkenee – Marin Ylellä: Mahdollisista toimista päätöksiä aikaisintaan ensi viikolla

Koronavirus

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan mahdollisista uusista koronatoimista on luvassa päätöksiä aikaisintaan ensi viikolla. Marin kommentoi asiaa sähköpostitse Ylelle.

Marin sanoo medialle, että hallituksen on määrä neuvotella tilanteesta ensi viikon alussa. Alustavasti asiaa käy tällä viikolla läpi sote-ministeriryhmä.

– Koronatilanne on huolestuttava. On entistä tärkeämpää, että kaikki ihmiset kävisivät ottamassa heille tarjolla olevat rokotteet, Marin sanoo Ylelle.

Koroantilanne on synkentynyt viime aikoina. Sen myötä myös paine uusille rajoituksille on kasvanut. Hallitukselta odotetaan päätöksiä esimerkiksi koronapassin käytön laajentamisesta työpaikoille, ravintolarajoituksista, alle 12-vuotiaiden rokottamisesta sekä matkustusrajoituksista.

Helsingin Sanomat kertoo, että hallituksessa olisi kiistaa matkustusrajoituksista. Lehden mukaan sosiaali- ja terveysministeriö sekä hallituksen enemmistö haluavat vaatia Suomeen saapuvilta rokottamattomilta matkustajilta kaksi koronatestiä. Lehden mukaan keskusta suhtautuu asiaan nihkeästi.