Kommentti: Sitkeyttä, rouva ministeri

Kommentti

Olipa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) poliittisesta ajattelusta mitä mieltä tahansa, näköalattomuudesta ja kunnianhimon puutteesta ministeriä ei voi syyttää.

Toimittajilla riitti liikenneministeriön Sonck-salissa sulateltavaa, kun ministeri vyörytti julkisuuteen toinen toistaan isompia hankkeita taksiliikenteen byrokratian purkamisesta joukkoliikennepalvelujen digitalisointiin ja valtion liikenneverkkoyhtiön perustamiseen.

Viime kevään eduskuntavaaleissa liike-elämästä politiikkaan siirtyneen ja yllätysministeriksi noussen Bernerin kykyjä suoriutua tehtävästään epäiltiin aluksi.  Se taisi olla turhaa, sillä näyttöä on.

Hallituksessa Berner on noussut näkyvimpien ja rohkeimpien ministerien joukkoon. Maanantain tiedotustilaisuudessa esiintyminen oli niin johdonmukaista ja jouhevaa,  että viestintäkouluttajatkaan olisivat tuskin löytäneet sanan sijaa.

Rohkeutta Berneriltä ei puutu, se on nähty. Seuraavaksi ministerin pitää kuitenkin näyttää kykynsä toisessa ja ehkä vaativammassa politiikan lajissa, pitkäjänteisyydessä ja sitkeydessä. Kompromissihalua ja -kykyä kaivataan.

Taksikuskien ja  -yrittäjien ja ehkä hieman heidän asiakkaidensakin puolue perussuomalaiset järkyttyi Bernerin ajamista uudistuksista jo niin, etteivät ne taida ainakaan sellaisenaan hallituksen käsittelyä läpäistä.

Opposition haukkujen kuunteleminen kuuluu luontaisetuihin, mutta uudistusten myymisessä hallituskumppaneille ja omillekin voi riittää vielä työtä.

Miten maaseudun tieremontit, joukkoliikenteen palvelut tai taksien hinnoittelun kohtuus turvataan Bernerin mallissa, kiinnostaa nyt varmasti montaa äänestäjääkin.