Keskustavaikuttaja Kauniston mielestä ruokakeskustelu käy ylikierroksilla – "Eivät nämä kasvismafiapuheet ja provosoivat metsästyskuvat suuremmin ruoki positiivista mielikuvaa"

Ruokakeskustelu

Ruokakeskustelu käy Suomessa ylikierroksilla, keskustan ex-varapuheenjohtaja ja alkiolainen talonpoika Timo Kaunisto parahtaa.

Kaunisto on erityisen murheellinen siitä, että muutamat turhat älähdykset ovat saaneet monen keskustalaisenkin poliitikon menettämään harkintakykynsä.

Kaunisto kirjoittaa Suomenmaan blogissaan, että yliopistoruokalan lihakiellolla ei ollut kovin väkeviä perusteita, mutta kysyy heti perään, että onko kuitenkaan mitään mieltä syyllistää siitä kaikki Helsingin seudun miljoonaa kuluttajaa.

– Eivät nämä kasvismafiapuheet ja provosoivat metsästyskuvat suuremmin ruoki positiivista mielikuvaa aikuisesta keskustelukulttuurista. Ja kyllä tiedän, että politiikka elää vastakohdista ja uhkien paisuttelusta mutta ehkä hieman suhteellisuutta vastuun paikoilta, kiitos.

Kauniston mielestä kuluttajaa ei kannata aliarvioida ruokamarkkinoilla.

– Hän on aiempaa valistuneempi, kokeilunhaluisempi, vaativampi ja luottaa faktoihin. Jos niitä ei löydy, ne etsitään. Meillä suomalaisilla talonpojilla ei ole mitään hävettävää, kunhan muistamme, että erilaisuus ja erilaiset arvovalinnat vahvistavat myös omaa tuotantoamme, hän päättää.