Keskustapomo Kurvinen IL-TV:ssä: SDP saa päättää, jatkaako Antti Rinne ministerinä

Hallituskriisi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo, että SDP voi halutessaan asettaa puheenjohtajansa Antti Rinteen hallitustunnustelijaksi, kunhan pääministeriksi nousee uusi henkilö.

Kurvinen puhui aiheesta Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa IL-TV:ssä .

Toimittaja Susanne Päivärinta kysyi, sopisiko keskustalle myös se, että Rinne toimii uudessa hallituksessa yhtenä ministerinä.

– Se on SDP:n päätös, Kurvinen sanoi.

– Me emme sekaannu siihen, SDP päättäköön sen. 

Päivärinta kysyi, voisiko Rinne toimia keskustan puolesta jopa omistajaohjausministerinä. Rinne erosi pääministerin paikalta valtionyhtiö Postin ympärillä velloneen kiistelyn vuoksi.

Kurvinen ei halunnut spekuloida näin pitkälle. Hänen mielestään olennaista on se, että keskusta on todennut SDP:lle ja Antti Rinteelle, että se haluaa pääministerin vaihdoksen.

– Se tarkoittaa, että muut ministerit ja hallitusohjelma ovat meille ok, niin emme ala sekaantumaan niihin millään lailla.

Hallitustunnustelut aloittaa protokollan mukaisesti suurimman puolueen puheenjohtaja. Tilanne on tällä kertaa erikoinen, koska Rinne erosi juuri pääministerin paikalta hallituskumppani keskustan häntä kohtaan kokeman luottamuspulan vuoksi.

Hallitustunnustelijan ei kuitenkaan tarvitse olla tuleva pääministeri.

SDP:n pääministeriehdokkaaksi ilmoittautunut liikenne- ja viestintäministeri Sanna Ma­rin sa­noi tiistai-illan Ylen A-studiossa pi­tä­vän­sä luon­nol­li­se­na, et­tä tun­nus­te­li­jan teh­tä­vän hoi­tai­si Rin­ne, kos­ka SDP:n puo­lu­e­val­tuus­to ni­me­ää uu­den pää­mi­nis­te­rieh­dok­kaan ai­kai­sin­taan sun­nun­tai­na. Hallitustunnustelut alkavat torstaina.

Marinista olisi reilua, ettei hallitustunnustelija olisi hän tai hänen kanssaan pääministerin paikasta kisaava eduskuntaryhmän johtaja Antti Lindtman.