Keskustapoliitikot närkästyivät Kansan Uutisten kirjoituksesta – “Tehkää parempi hallitus perussuomalaisten ja kokoomuksen kanssa“

Hallitusyhteistyö

Vasemmistoliiton äänenkannattajan Kansan Uutisten luonnehdinta keskustan hallituskäytöksestä närkästyttää keskustalaisia poliitikkoja.

Kansan Uutisten toimittaja Kai Hirvasnoro arvosteli perjantaina kolumnissaan keskustan verolinjauksia otsikolla ”Keskusta on rasite hallituksessa.”

Useat keskustan kansanedustajat puuttuivat Kansan Uutisten kirjoitukseen sosiaalisessa mediassa.

– Vasemmisto on allekirjoittanut hallitusohjelman ja sillä mennään. Jos se ei miellytä, niin poiskin pääsee, huomauttaa Joonas Könttä.

– Ehkä tämä erikoinen ulostulo ainakin todistaa viimeisillekin epäilijöille, että keskusta ei ole kenenkään ”takuumiehenä” hallituksessa, vaan tekee politiikkaa omista lähtökohdistaan yhdessä muiden kanssa, tviittaa Pekka Aittakumpu.

– Vasemmistoliiton pää-äänenkannattajan mukaan ”keskusta on rasite hallituksessa”. Ei kai siinä sitten. Tehkää parempi hallitus kokoomuksen tai perussuomalaisten kanssa, kehottaa Mikko Kärnä.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sanoi Ylen TV1:n Ykkösaamussa ajattelevansa, että hallitukselle jokainen hallituspuolue on varmasti rasite ja voimavara.

Pekosen mukaan hallituspolitiikkaa tehdessä pitää löytää kompromisseja. Hyvä neuvottelutaito ja hyvä yhteistyö on tärkeää.

– En näkisi, että kukaan puolue on toista rasittavampi, ministeri totesi.

Myös keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Antti Siika-aho ihmettelee Kansan Uutisten kirjoitusta blogissaan Uuden Suomen sivuilla. Siika-aho huomauttaa, että hallitus on jo saanut paljon aikaiseksi lyhyen olemassaolonsa aikana.

Siika-Ahon mukaan ihmisten terveyskeskuspalvelut pyritään turvaamaan kaikkialla Suomessa, eläkeläisten toimeentulo paranee ja uusia työpaikkoja ja yrityksiä kätilöidään kaikkialle Suomeen. Perusturvaa parannetaan ja lapsiperheet saavat jatkossa enemmän aikaa toisilleen.

Myös tienpitoa parannetaan, ilmastonmuutosta torjutaan pientä ihmistä rankaisematta, ja valta otetaan pois byrokraateilta ja annetaan maakuntien ihmisille, Siika-aho listaa.

– Lista on vaikuttava, vaikka on vasta aluillaan.

Siika-ahon mukaan päivänpolitiikan kiistat kuuluvat asiaan. Tulokset ratkaisevat.

– Keskusta ei ole rasite hallituksessa. Yksikään hallituksen viidestä puolueesta ei ole rasite hallituksessa. On syytä muistaa, että hallitus on vain viiden osapuolensa summa. Kun yhtä ei ole, jäljelle ei jää mitään.

Siika-ahon mielestä Marinin hallituksen oikeasti suurin rasite on eriarvoistuminen.

– Niskalenkin ottaminen syvenevästä eriarvoistumisesta on aivan välttämätöntä, sillä muuten Suomi ei kestä.